Trenutno čitaš
Tajna ljepote i vitalnosti je u crnom vinu

Tajna ljepote i vitalnosti je u crnom vinu

Jedno od najpopularnijih alkoholnih pića vijekovima, crno vino je poznato i kao zdravo alkoholno piće. Ukoliko ga konzumiraš umjereno, imaćeš brojne benefite za vitalnost, zdravlje i ljepotu. Crno vino ima brojne zdravstvene benefite, uključujući jačanje zdravlja srca, smanjenje nivoa holesterola, smanjenje stresa, poboljšanje čvrstoće kostiju i još mnogo toga. Ali, crno vino doprinosi i tvojoj ljepoti, a evo i zašto!

Foto: unsplash

Usporava starenje kože

Crno vino se sastoji od antioksidanata poput flavonoida i tanina, koji obnavljaju kolagen i elastična vlakna na koži. Možda će ti jednostavno pomoći, da stariš polako!

crno vino
Foto: unsplash

Doprinosi tvojoj ljepoti

Crno vino sadrži melatonin, hormon koji pomaže u regulaciji ciklusa spavanja. Konzumiranje 1 čaše crnog vina svakog dana tokom večere, definitivno će pomoći kvalitetnijem snu, a to je neophodno i za ljepotu.

Foto: unsplash

Doprinosi ljepšem tenu kože

Crno vino sadrži brojne sastojke, koji pomažu kreiranju ljepšeg tena kože. Njegova konzumacija može pomoći u vraćanju izgubljenog sjaja na licu, koji se obično javlja zbog prekomjernog zagađenja zraka, izloženosti suncu i stresu.

crno vino
Foto: unsplash

Sprečava akne i bubuljice

Pročitaj
alma ras

Crno vino sadrži antibakterijska i antiseptička svojstva, koja pomažu u borbi protiv akni i bubuljica na koži. Njegova redovna konzumacija, pa čak i nanošenje na kožu, pomaže u uklanjanju pora i sprečavanju nastanka akni.

crno vino
Foto: unsplash

Njeguje lice

Saloni širom svijeta, nude vinske proizvode za njegu lica, koji pomažu u drastičnom poboljšanju kože. Probaj kod kuće tretman lica, crnim vinom! Za masiranje lica crnim vinom, uzmi nekoliko kašika ružine vode, nekoliko kapi omiljenog esencijalnog ulja i jednu kašiku crnog vina. Pomiješaj ih zajedno i nanesi ih na lice. Masiraj dobijenu pastu prstima 10 minuta, a zatim operi lice.

crno vino
Foto: unsplash

Izvor: pinkvilla.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum