Trenutno čitaš
Ultimativni vodič kako da maksimalno uživaš ove jeseni

Ultimativni vodič kako da maksimalno uživaš ove jeseni

jesen

Zagrli udobnu čaroliju jeseni… Kreirali smo za tebe ultimativni vodič za jesenju radost, brigu o sebi, putovanja i dekoraciju doma…

Kako dani postaju kraći, jesen se odvija kao riznica prilika za promjenu, radost, brigu o sebi, avanture u putovanju i udobnu dekoraciju doma. Ova sezona nudi čarobnu paletu boja, mirisa i iskustava, koja te poziva da uživaš u jednostavnim životnim užicima. Evo našeg ultimativnog vodiča za maksimalno iskorištavanje ove prekrasne sezone.

pexels

Doživi radost prirode

Jesen je savršeno vrijeme da uroniš u prirodu. Prošetaj kroz šarene jesenje šume, posjeti obližnje jezero, planinu, organizuj piknik u prirodi, organizuj vikend bijeg u neku kućicu u prirodi, beri jabuke u voćnjaku ili jednostavno sjedi pored rijeke u toplom pokrivaču i uživaj u očaravajućem plesu listova najljepših zlatnih boja. Priroda je lijek za dušu.

Praktikuj brigu o sebi

Uz užurbanost života, važno je dati prioritet brizi o sebi. Napravi toplu kupku s mirisima jeseni poput jabuke, cimeta i vanilije, uživaj u udobnim trenucima čitanja uz šolju čaja ili započni pisati dnevnik zahvalnosti, pozitivnih afirmacija, novih želja i ciljeva. Napravi sebi home spa tretman, stavi masku na lice, potopi stopala u toplu kupku za stopala, uradi vježbe istezanja, čitaj neku dobru knjigu. Zapamti, briga o sebi je ključna za blagostanje.

Pexels

Planiraj jesenji odmor

Spakuj kofere i kreni u jesenju avanturu. Bilo da je to vožnja prekrasnim pejzažima, posjeta etno selu ili istraživanje nove destinacije, putovanje u jesen nudi jedinstven šarm. Živopisno lišće i manja gužva čine je idealnim vremenom za istraživanje novih destinacija. Produženi vikend u nekoj ušuškanoj kolibi u šumi ili posjeta spa centru prave su jesenje poslastice za putovanja. Nedavno smo pisali o najljepšim gradovima za putovanja u jesen.

Uživaj u jesenjim okusima

Jesenja kuhinja je pravo zadovoljstvo. Posjeti lokalne pijace gdje možeš nabaviti svježe jabuke, bundeve i tikvice za pripremu ukusnih pita, kolača, supa i bogatih gulaša. Ne zaboravi se počastiti toplim začinjenim kafama i kuhanim jabukama sa cimetom. Potraži naše recepte za jesenje delicije u rubrici ultra ukusno.

Udobna dekoracija doma

Preoblikuj svoj dom u udobno jesenje utočište. Zamijeni lagane letnje posteljine mekanim flanelima i mekim pokrivačima. Dodaj jesenje dekoracije poput bundeva, štapića cimeta i vanilije, mirišljavih svijeća i toplih tonova, da kreiraš privlačnu cosy jesenju atmoseru.

Prigrli Hygge životnu filozofiju

Posluži se danskom koncepcijom “hygge”, koja slavi udobnost, opuštenost, ušuškanost, ležernost i komfor. Upali svijeće, peci omiljene kolače, napravi omiljeni čaj ili kafu, čitaj knjigu ili pozovi prijatelje ili porodicu na udobno veče uz film. Stvaranje toplih, privlačnih trenutaka srž je hygge koncepta življenja.

Bavi se kreativnim hobijima

Zagrli svoju kreativnu stranu tokom jesenjih mjeseci. Bilo da je to izrada nečeg, slikanje, vrtlarenje, ples, pletenje ili pisanje, neka te ljepota jeseni inspiriše u umjetničkim izražajima. Napravi ručno izrađene ukrase ili započni DIY projekt koji odražava udobnost jeseni.

Pročitaj

Zabilježi ljepotu jeseni

Ne zaboravi svoj fotoaparat ili mobilni telefon gdje god da kreneš! Živopisne jesenje boje pružaju savršenu pozadinu za fotografisanje. Zabilježi promjenu boje lišća, zlatne zalaske sunca i ugodne trenutke s voljenima. Stvaranje vizuelnog dnevnika svojih jesenjih iskustava predivan je način za čuvanje uspomena.

Pruži nešto svojoj zajednici

Jesen je vrijeme zahvalnosti i davanja. Volonitaj ili doniraj lokalnim humanitarnim udruženjima i organizacijama, javnim kuhinjama ili azilima za napuštene životinje. Uključi se u događaje u zajednici poput prikupljanja hrane i donacija, humanitarnih trka. Uvijek ćeš se bolje osjećati kada znaš da pomažeš.

Postavi nove ciljeve

Kako godina ide prema kraju, iskoristi jesenje mjesece za razmišljanje o svojim ciljevima i postavljanje novih. Osjećaj obnove koji dolazi s promjenom sezone može te inspirisati da razmisliš o svježim idejama i planovima za budućnost.

Jesen te poziva da usporiš, cijeniš ljepotu promjene i ponovno se povežeš sa sobom i svijetom oko sebe. Uzimanjem u obzir ovih sugestija za radost, brigu o sebi, putovanje i dekoraciju doma stvorićeš nezaboravnu i ispunjavajuću jesenju sezonu koja obogaćuje tvoj život na brojne načine.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum