Klasičan favorit za piknike idealno je rješenje ako poslije praznične trpeze imaš višak nekoliko tvrdo kuhanih jaja. Pošto su tvrdo kuhana jaja poslužila prazničnoj svrsi i ostala kao višak, postoji ukusno rješenje i za njih.
Sastojci:
Tvrdo kuhana jaja
1/2 šolje majoneze
1/4 šolje kiselih krastavaca
Malo mljevenog kopra
2 kašičice senfa
2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
1 kašičica ljutog sosa
1/4 kašičice bijelog luka u prahu
So
Svježe mljeveni crni biber
Korica od 1 limuna
Način pripreme:
Oguliti jaja, pa ih presjeći na pola, ali okomito odvajajući žumanca i bjelanca. U posudi srednje veličine pomiješati žumance sa svim ostalim sastojcima (osim limunove korice) i dobro promiješati. Koristeći kašiku pažljivo napuniti udubljenje svakog bjelanjka smjesom od žumanca. Na vrh staviti naribanu limunovu koricu.
Uživaj u ukusnim zalogajima!