Trenutno čitaš
Ukusne Indomie nudle sa povrćem i piletinom

Ukusne Indomie nudle sa povrćem i piletinom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Indomie nudle skoro svi vole, jer se spremaju brzo i lako! Sve što je potrebno je da ih staviš u vrelu vodu, prokuvaš i sačekaš nekoliko minuta da omekšaju. Onda možeš do mile volje da eksperimentišeš sa sastojcima i dodacima.

Ipak, mi smo ovog puta pronašli sjajan recept, koji će ti se sigurno dopasti!

Foto Getty Images

Sastojci za ukusno jelo:

  • 2 pakovanja Indomie nudli
  • 150 grama pilećeg bijelog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 1 mrkva
  • 1 mladi bijeli luk
  • 1 mladi crveni luk
  • Korijander
  • 5 kašika soja sosa
  • 5 kašika ulja od susama
  • 1 kašičica gustina
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice sode bikarbone

Priprema je veoma jednostavna:

Pileće meso isjeci na tanke trake. Napravi marinadu od 1 kašike soja sosa, gustina, šećera, soli, sode i 4 kašike vode. Ostavi piletinu da se marinira oko pola sata.

U međuvremenu potopi Indomie nudle u vrelu vodu i pusti da odstoje 3 – 5 minuta, u zavisnosti od instrukcija na pakovanju. Kada su omekšale ocijedi i dodaj par kašika susamovog ulja i promiješaj.

U voku ili tiganju zagrij ulje. Ocijedi piletinu od viška marinade i proprži. Ako je piletina tanko sječena trebaće oko nekoliko minuta. Izvadi piletinu i nakon toga na jakoj vatri proprži bijeli luk. Dodaj sjeckanu mrkvu i papriku, Proprži par minuta da povrće omekša (ali ne u potpunosti). Dodaj Indomie nudle i piletinu i dobro promiješaj. Skloni sa vatre i dodaj preostali soja sos i susamovo ulje. Na kraju dodaj isječeni mladi crvenii luk i korijander.

*Dodatni savjet: Soda i gustin su „tajni sastojci“ koji će učiniti da piletina bude sočna i mekana.

Pročitaj
mango kolač, Kreativne varijacije na ljetnu hranu

Za prženje koristi ulje koji nema ukus (kao maslinovo ulje). Susamovo ulje se koristi samo za davanje arome, nikako za prženje.

S obzirom da se svo povrće prži na jakoj vatri i kratko, bitno je da bude jednake veličine, kako bi se ravnomjerno ispržilo. Bijeli luk nasjeckaj krupnije, kako ne bi pregorio.

Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum