Trenutno čitaš
Ukusna torta od datula i oraha

Ukusna torta od datula i oraha

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako tražiš tortu bez jaja i dodatog šećera, moraš probati tortu od datula i oraha. Napravljena je od integralnog pšeničnog brašna i ima apsolutno božanski okus.

Ukoliko praviš posnu ili vegan varijantu, koristi neko biljno mlijeko.

Sastojci:

  • 25 datula (bez koštica) (197 g)
  • (1 + 1/2 šolje) vrućeg mlijeka (375 g)
  • 1/2 šolje biljnog ulja (95 g)
  • 1 šolja integralnog pšeničnog brašna (120 g)
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 šolje oraha (isjeckanih) 50 g

Priprema:

Datule bez koštica potopi u vruće mlijeko 1 sat da postanu mekane. Zatim u činiju dodaj brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Dobro umuti.

Zatim kada datule omekšaju, izmiksaj ih u glatku pastu i prebaci u činiju. Dodaj biljno ulje i dobro promiješaj. Dodaj suve sastojke i umuti.

Pročitaj
affogato

Prebacite tijesto u pleh, pospi orasima i peci na 180 stepeni oko 50 minuta.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum