Trenutno čitaš
Evo 5 šik trendova kaputa koji će pristajati uz sve

Evo 5 šik trendova kaputa koji će pristajati uz sve

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Mi odbrojavamo do zime i to samo iz jednog razloga: zvanično je početak sezone kaputa. 

Vrijeme je da razmislimo o ulaganju u dobru jaknu ili kaput za zimu, a s obzirom na to koliko je modela trenutno na tržištu, teško je znati na koje se zapravo isplati potrošiti novac. Naravno, postoje bezvremenski klasici koji se pojavljuju svake godine, ali ako tražiš nešto što će biti i toplo i moderno, onda pogledaj ovih 5 trendova.

Zimmermann AW23

Nema ništa gore od toga da idemo na hladnoću u dane kada bismo radije bili u krevetu. Rješenje? Naravno da poneseš svoj jorgan. Kombinacija tople pufer jakne i klasičnog kroja kaputa je savršena za sve one koji hoće da izgledaju dobro, ali da im bude udobno i toplo.

Davide Maestri/WWD/Penske Media via Getty Images

Ko god je prvi smislio hibrid šal i kaput, aplaudiramo im. Ne samo da ovaj kaput uspijeva učiniti da svaki outfit izgleda beskrajno skuplji, već i eliminiše potrebu za stavljanjem šala u torbu “za svaki slučaj”. Jednostavno zamotaj se i kreni.

Givenchy AW23

Bilo je samo pitanje vremena kada će maksi haljine i suknje kojima smo bili opsjednuti u jesen uticati i na naš izbor jakni i kaputa. Dugačak, široki maksi kaput savršeno se slaže s haljinama do gležnja i čizmama do koljena, ali izgleda jednako dobro i s farmerkama i ravnim hlačama. Kako god da ga stilizuješ, ništa ne nadmašuje dramatičnu siluetu koju stvara ovaj skrojeni kaput, a to je ključ da čak i najjednostavniji outfit izgleda upečatljivo.

Pročitaj

CHRISTIAN VIERIG / GETTY IMAGES

Popularni “đubretarci” mogu izgledati kao relikt ranih 2010-ih, ali prema stilistici Audree Kate López, vraćaju se za jesen i zimu 2023. „Kaput na preklop sa velikim kopčama nastao je tokom kasnih 1800-ih za vojsku i na kraju se prilagodio masovnom potrošaču nakon Drugog svjetskog rata”, kaže ona. “Vidjeli smo kako je kaput popularizovan u preppy trendovima koji su se vratili u posljednjih nekoliko godina, tako da ne čudi da je ovaj kaput u trendu 2023. i 2024. godine.”

Pinterest

Prošivena jakna, ali u formi i kroju kaputa savršen je izbor za svaki dan. Razmisli o miješanju tekstura u vašoj odjeći. Na primjer, upari prošiveni kaput s farmerkama ili kožnim čizmama da kreiraš zanimljiv kontrast.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum