Trenutno čitaš
Ukusna pasta “Carbonara” na malo drugačiji način!

Ukusna pasta “Carbonara” na malo drugačiji način!

Grašak klasičnoj Carbonara pasti dodaje dašak svježine, uz prezle sa okusom bijelog luka, koje joj daju ukusnu hrskavost! Probaj ovu pastu i oduševi svoje prijatelje ili porodicu ukusnim obrokom! Probaj malo drugačiju “Carbonara” pastu koja će te oduševiti!

Foto: Good Housekeeping

Sastojci:

550 gr širokih rezanaca

175 gr isjeckanog suhog mesa

2 kašike maslinovog ulja

1 češanj bijelog luka, usitnjen

25 gr prezli

Šaka svježeg peršuna, usitniti

125 gr smrznutog graška

4 velika jajeta

100 gr naribanog parmezana

So i biber po ukusu

Postupak:

Na 1 kašiki maslinovog ulja ispržiti suho meso isječeno na kockice, dok ne postane hrskava, 8-10 minuta. Izvaditi suho meso na papirni ubrus, kako bi se ocijedio višak masnoće. Zagrijati preostalu kašiku maslinovog ulja i dodati prezle i usitnjen bijeli luk. Prepržiti dok ne dobije zlatnu boju, 3-4 minute. Prebaciti u posudu i dodati peršun.

Pročitaj
ovsena kaša doručak

Kuhati pastu da bude al dente, dodavajući smrznuti grašak prije posljednjeg minuta kuhanja. Odvojiti 1 šolju vode u kojoj se kuhala pasta, ostalo ocijediti i vratiti pastu u posudi.

U posudi promiješati jaja i parmezan. Umiješati u toplu pastu, dodajući tečnost u kojoj se prethodno kuhala, da se dobije kremasti sos. Umiješati suho meso i posuti mljevenim crnim biberom.

Posuti prezlama sa bijelim lukom i parmezanom, te servirati toplo.

Prijatno!

 

Izvor: goodhousekeeping.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum