Trenutno čitaš
Ultra čokoladni mafini savršeni uz jutarnju kafu ili popodnevnu užinu

Ultra čokoladni mafini savršeni uz jutarnju kafu ili popodnevnu užinu

Indomie
Indomie

Ako želiš da tvoja Nova godina počne slatko i ukusno, ili želiš da obraduješ društvo sa ukusnim mafinima, donosimo ti ultra čokoladni recept za brzu i jednostavnu pripremu ove poslastice.

Foto: Freepik

Sastojci:

  • 2/3 šolje kakaa
  • 1 3/4 šolje višenamjenskog brašna
  • 1 1/4 šolje smeđeg šećera
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 3/4 kašičice soli
  • 1 kašičica instant kafe
  • 1 1/2 šolje čokoladnih komadića
  • 2 velika jaja, umućena
  • 3/4 šolje mlijeka
  • 2 kašičice bijelog sirćeta
  • 2 kašičice vanile
  • 1/2 šolje putera, otopljenog

Priprema:

Zagrijati rernu na 350 stepeni i kalup obložiti ukrasnim, papirnim korpicama za mafine.

U velikoj posudi umutiti kakao, brašno, šećer, sodu bikarbonu, so i kafu. Umiješati komadiće čokolade i ostaviti sa strane.

U drugoj posudi pomiješati preostale sastojke osim otopljenog putera, potom smjesu sipati u suhe sastojke i miješati dok se ne navlaže, dodati otopljeni puter i miješati dok se sve ne sjedini.

Kašikom sipati smjesu u pripremljene kalupe za mafine. Peći 20-25 minuta dok čačkalica ubodena u sredinu mafina ne izađe čista. Ostaviti da odstoji u kalupu 5 minuta prije vađenja. Poslužiti tople ili ohlađene.

Pročitaj

Uživaj u čokoladnom ukusu!

 

Izvor: chocolatechocolateandmore.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum