Trenutno čitaš
Sušeno voće je idealan izbor za jesen i zimu

Sušeno voće je idealan izbor za jesen i zimu

Bingo - Kataloška akcija
Bingo - Kataloška akcija

Sušene kajsije, brusnice, grožđice, smokve, datule ili šljive, bogate su hranljivim sastojcima i vlaknima. Sušeno voće je bogat izvor antioksidanata, kao i folne kiseline i B vitamina.

sušeno voće
Foto: unsplash

Ovakvo voće može biti hranljiva užina između obroka, ali i sastojak za zdravu ovsenu kašu ili zdrave varijante kolača i poslastica. Ono je odličan izvor vitamina i hranjivih tvari, te pruža energiju.

Zato predstavlja idealnu užinu u toku napornog dana na poslu ili nakon treninga. Sušeno voće predstavlja idealnu alternativu za one koji se ne mogu odreći slatkiša. Antioksidansi, vitamini, minerali i vitamini u sušenom voću spriječiće i osjećaj iscrpljenosti, obezbijediti novi talas energije, te spriječiti upalne procese u tijelu, regulisati krvni pritisak i poboljšasti probavu.

Pročitaj

sušeno voće
Foto: unsplash

Sušeno voće se može jesti nakon što se pola sata prije namoči u toplu vodu ili se doda u jutarnju kašu, a može se grickati i uz orašaste plodove – kikiriki, orahe, bademe, lješnjake, pistacije ili indijski orah. Sušeno voće je najbolje jesti za doručak, jer time se obezbijeđuje energija za dan koji je pred nama.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum