S dolaskom hladnijih dana, ništa ne prija kao topla, kremasta supa. Supa od pečenog kestena donosi savršeni spoj bogatih, orašastih aroma i nježne teksture, pretvarajući svaki zalogaj u pravo jesenje uživanje. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka, lako ćeš pripremiti ovu gurmansku deliciju koja će obogatiti svaki obrok tokom prohladnih večeri.
Sastojci:
- Pečeni kesteni (500 g)
- Maslinovo ulje (2 kašike)
- Crni luk, isjeckan (1 glavica)
- Bijeli luk, sitno isjeckan (2 čena)
- Povrtni bujon (1 litar)
- Pavlaka za kuvanje (120 ml)
- Svjež timijan (1 kašičica)
- So i biber (po ukusu)
Priprema:
U većem loncu zagrij maslinovo ulje, pa dodaj crni i bijeli luk. Prži dok ne omekša i postane staklast. Dodaj pečene kestene i povrtni bujon, pa sve kuvaj na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.
Potom, sipaj smjesu u blender i blendaj dok ne postane potpuno glatka, a zatim vrati u lonac. Dodaj pavlaku za kuvanje i svjež timijan, pa začini solju i biberom po ukusu.
Serviraj dok je toplo i uživaj!
Ključne riječi