Trenutno čitaš
Ugrij se uz kremastu i bogatu supu od pečenog kestena

Ugrij se uz kremastu i bogatu supu od pečenog kestena

supa od pečenog kestena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

S dolaskom hladnijih dana, ništa ne prija kao topla, kremasta supa. Supa od pečenog kestena donosi savršeni spoj bogatih, orašastih aroma i nježne teksture, pretvarajući svaki zalogaj u pravo jesenje uživanje. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka, lako ćeš pripremiti ovu gurmansku deliciju koja će obogatiti svaki obrok tokom prohladnih večeri.

Sastojci:

  • Pečeni kesteni (500 g)
  • Maslinovo ulje (2 kašike)
  • Crni luk, isjeckan (1 glavica)
  • Bijeli luk, sitno isjeckan (2 čena)
  • Povrtni bujon (1 litar)
  • Pavlaka za kuvanje (120 ml)
  • Svjež timijan (1 kašičica)
  • So i biber (po ukusu)

Priprema:

U većem loncu zagrij maslinovo ulje, pa dodaj crni i bijeli luk. Prži dok ne omekša i postane staklast. Dodaj pečene kestene i povrtni bujon, pa sve kuvaj na srednjoj temperaturi oko 15 minuta.

Potom, sipaj smjesu u blender i blendaj dok ne postane potpuno glatka, a zatim vrati u lonac. Dodaj pavlaku za kuvanje i svjež timijan, pa začini solju i biberom po ukusu.

Pročitaj
salate

Serviraj dok je toplo i uživaj!

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum