Trenutno čitaš
Šta nam donosi pun mjesec u Ovnu?

Šta nam donosi pun mjesec u Ovnu?

Hotel Bijele vode
Hotel Bijele vode

Pun mjesec ovog mjeseca pada 9. oktobra 2022. Ovaj pun mjesec može izgledati posebno magično, jer dostiže vrhunac osvjetljenja blizu zalaska sunca. 

Ultra magazin

Pun mjesec – koji se dešava kada se samopouzdano Sunce tačno suprotstavlja intuitivnom Mjesecu – uvijek predstavlja priliku da završite projekte koje ste započeli prije šest mjeseci ili čak dvije sedmice. To su tačke kulminacije, prelomne tačke i šansa da oslobodite sve što vam više ne služi. A sa punim mjesecom koji pada u Ovnu — možda ćete žudjeti da ostavite prošlost iza sebe kako biste mogli zaroniti u budućnost sa više žara nego što ste i znali da imate u sebi.

Pun mjesec u Ovnu je nasuprot Venere. Dakle, astrološko značenje punog mjeseca je prevazilaženje napetosti u vezi kroz ljubav prema sebi i samoprihvatanje, a takođe donosi emocionalnu zrelost i strpljenje zbog pozitivnog uticaja Saturna.

Sunce nasuprot Mjesecu dovodi vaš dom, porodicu i intimne odnose u oštriji fokus u naredne dvije nedelje ove mjesečeve faze. Suprotstavljene sile, kao što su posao protiv kuće ili ono što vam treba nasuprot onoga što želite, stvaraju unutrašnju napetost i vanjske pritiske. To može dovesti do sukoba i kriza koje crpe vašu energiju.

Pun mjesec nasuprot Venere povećava vašu potrebu za društvom i trebali biste osjećati više ljubavi i privrženosti. Međutim, to može stvoriti i napetost u odnosima. Može postati teže dijeliti toplinu i nježnost. Razlike između partnera mogu postati očiglednije i problematičnije.

Ako izlazite, možda ćete imati tendenciju da snizite svoje standarde samo da biste bili s nekim i da se ne biste osjećali sami. Plitka ili neispunjena veza ili neuzvraćena ljubav mogu biti cijena za tako snažnu potrebu za bliskim društvom.

Ako vaše emocionalne potrebe nisu zadovoljene putem ljudskog kontakta, možda ćete biti podložni supstituciji hranom ili alkoholom. Da li je potrebno više samoljublja i samoprihvatanja prije nego što prava srodna duša uđe u vaš život?

Sekstil punog mjeseca i Saturna unosi stabilnost i sigurnost u vaš lični i kućni život. Emocionalna zrelost, samodisciplina i strpljenje pomažu vam da shvatite bilo koju vezu ili probleme sa samopoštovanjem koji su rezultat punog mjeseca u Ovnu nasuprot Venere.

Pročitaj

Bićete više u kontaktu sa svojim najdubljim osjećajima kako biste podijelili svoju ljubav i naklonost. I vjerovatno ćete se osjećati zaštitnički prema svom partneru, porodici, zajednici i naciji. Veze će imati koristi od veće lojalnosti, posvećenosti, odgovornosti, pouzdanosti i poštovanja. Pun mjesec je dobar za ispunjavanje zajedničkih obaveza, posebno onih koje se odnose na vaš dom i porodicu.

Saturn u kvadratu sa Uranom sada je u najužem krugu otkako je posljednji put bio tačan u decembru 2021. Postepeno će slabiti, ali i dalje može donijeti ograničenja, prirodne katastrofe i političku i finansijsku nestabilnost. Može doći i do drugih ozbiljnih promjena i neočekivanih zastoja. Međutim, sekstil punog mjeseca i Saturna daje strpljenje i odlučnost da se prevladaju teškoće.

 

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum