Ukoliko voliš slatko-ljute kombinacije hrane, ovaj recept moraš da probaš! Jednostavna i brza slatko-ljuta kineska supa, zagrijaće te u ovim hladnim danima. Nezaobilazan sastojak su Indomie nudle, koje su spremne za samo tri minute. Recept za ovu supu pronašli smo kod poznate food blogerke Maje Gojić – Mirisi iz Majine kuhinje. Slatko-ljuta kineska supa na Majinim društvenim mrežama je dobila mnoštvo pozitivnih komentara, ljubitelja slatko-ljutih kombinacija.
Od sastojaka za ovu supu ti je potrebno:
- 2 mrkve
- 1 veći crveni luk
- 1 korijen prase
- 1 mladi luk
- 1 šaka sušenih vrganja
- 1 ljuta feferona
- 1 kašika soja sosa
- 1,5 kašika slatko ljutog sosa
- 200 ml paradajz sosa
- voda
- začini
- Indomie nudle piletina
Priprema je veoma jednostavna:
Gljive stavi 10 minuta u vodu da nabubre. Prasu, luk, mrkvu nasjeckaj što sitnije. Dinstaj otprilike 4 minute u šerpi. Dodaj vodu iz gljiva. Sve dobro izmješaj i nakon toga dodaj sitno nasjeckane gljive.
Kuhaj otprilike još 5 minuta. Nakon toga stavi feferone i mladi luk u šerpu, dodaj sve soseve i kuhaj još 5 minuta. Dodaj začine i Indomie nudle na kraju.
Uživaj u ovom brzom receptu, za hladne zimske dane. Obraduj svoje najdraže neobičnom supom već danas!
Sigurno smo da će te ugrijati u ovim hladnim danima.
Prijatno!
Potraži ovaj i druge ukusne recepte na Majinim društvenim mrežama.