Trenutno čitaš
Slatko-ljuta kineska supa sa Indomie nudlama

Slatko-ljuta kineska supa sa Indomie nudlama

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ukoliko voliš slatko-ljute kombinacije hrane, ovaj recept moraš da probaš! Jednostavna i brza slatko-ljuta kineska supa, zagrijaće te u ovim hladnim danima. Nezaobilazan sastojak su Indomie nudle, koje su spremne za samo tri minute. Recept za ovu supu pronašli smo kod poznate food blogerke Maje GojićMirisi iz Majine kuhinje. Slatko-ljuta kineska supa na Majinim društvenim mrežama je dobila mnoštvo pozitivnih komentara, ljubitelja slatko-ljutih kombinacija. 

Od sastojaka za ovu supu ti je potrebno:

  • 2 mrkve
  • 1 veći crveni luk
  • 1 korijen prase
  • 1 mladi luk
  • 1 šaka sušenih vrganja
  • 1 ljuta feferona
  • 1 kašika soja sosa
  • 1,5 kašika slatko ljutog sosa
  • 200 ml paradajz sosa
  • voda
  • začini
  • Indomie nudle piletina

Priprema je veoma jednostavna: 

Gljive stavi 10 minuta u vodu da nabubre. Prasu, luk, mrkvu nasjeckaj što sitnije. Dinstaj otprilike 4 minute u šerpi. Dodaj vodu iz gljiva. Sve dobro izmješaj i nakon toga dodaj sitno nasjeckane gljive.

Kuhaj otprilike još 5 minuta. Nakon toga stavi feferone i mladi luk u šerpu, dodaj sve soseve i kuhaj još 5 minuta. Dodaj začine i Indomie nudle na kraju.

Uživaj u ovom brzom receptu, za hladne zimske dane. Obraduj svoje najdraže neobičnom supom već danas!

Sigurno smo da će te ugrijati u ovim hladnim danima.

Prijatno!

Pročitaj
ljetna superhrana njega kože

Potraži ovaj i druge ukusne recepte na Majinim društvenim mrežama.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum