Trenutno čitaš
Sjeckana salata sa kuhanom piletinom

Sjeckana salata sa kuhanom piletinom

Ova zdrava sjeckana salata je odličan način da iskoristiš ostatke kuhane piletine. Preostalu polovinu tvrdo kuhanog jajeta možeš rezervisati za užinu.

sjeckana salata sa piletinom
Foto: eatingwell.com
Sastojci:
  • 2 šolje sjeckane zelene salate
  • ¼ šolje sjeckanog paradajza
  • ¼ šolje sjeckanog krastavca
  • ¼ šolje narezanih gljiva
  • 85 g grilovanih ili pečenih pilećih prsa, narezanih na kockice ili trake
  • ½ tvrdo kuhanog jajeta, nasjeckano
  • ¼ šolje graha bez dodavanja soli, ocijeđenog i ispranog
  • Preliv pesto, honey mustard ili po želji
Priprema:

Stavi zelenu salatu u srednju činiju. Dodaj pola preliva i izmiješaj. Na zelenu salatu u redove rasporedi nesjeckani paradajz, krastavac, gljive, piletinu, jaje i grah. Prelij sa preostalim prelivom.

Prijatno!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum