Trenutno čitaš
Recept za kremasti Alfredo umak

Recept za kremasti Alfredo umak

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Popularan u svijetu ovaj fantastični sos za tjesteninu jednostavan je i brz za pripremu. Alfredo sos, tjesteninu diže na jedan novi nivo, a mi ti donosimo recept za ovaj ukusni umak koji tvoj ručak može učiniti pravom fantazijom, a priprema se od svega tri sastojka.

Foto: pinterest
Sastojci za 4 poricije:

500 ml guste pavlake za kuhanje

100 grama putera

1 1/2 šolje rendanog parmezana

Priprema:

Staviti gustu pavlaku i puter u šerpu. Kuvati na srednjoj vatri dok se puter ne otopi i dok se smjesa ne zgusne. Dodati naribani parmezan i miješati dok se i on ne otopi. Ako obožavaš pikanterije u sos možeš dodati pahulje crvene paprike, biber, bijeli luk, pa čak i gljive ili druge začine po ukusu.

Pročitaj
bridgerton kuharica

Napomena:

Ako želiš da napraviš Fettuccine Alfredo, skuhati tjesteninu u slanoj vodi do al dente. Koristeći kašiku za tjesteninu ili hvataljke, prebaciti tjesteninu direktno iz lonca za kuvanje sa vodom u sos. Promiješati tjesteninu sa umakom da se sjedini, a zatim dodati još 1/2 šolje parmezana.

Izvor: 30seconds.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum