Trenutno čitaš
Puter žuta je nježna nijansa koja će osvježiti tvoj dom

Puter žuta je nježna nijansa koja će osvježiti tvoj dom

Poznata po svojim toplim tonovima, puter žuta (Butter Yellow) daje instant veselje i osjećaj udobnosti svakom prostoru, dok se lako nadopunjuje s drugim nijansama. Privlačan neutralan ton koji se nalazi između blijedo žute i kremasto-bijele boje, može se koristiti u tradicionalnom i modernom dizajnu. 

U proteklih nekoliko godina, dizajneri su počeli prelaziti sa hladnijih na toplije nijanse, uključujući puter žutu. To evocira osjećaj jednostavnijih vremena i sunčanijih dana i donosi osjećaj udobnosti, dok nudi prigušen i sofisticiran način ugradnje pozitivnosti i energije u unutrašnji prostor.

ADAM ALBRIGHT

Puter žuta ne samo da smiruje, već i podiže raspoloženje, jer studije pokazuju da tijelo luči više serotonina, hormona dobrog osjećaja, kada je izloženo ovoj boji u domu.

Prilikom odabira boje, stručnjaci predlažu da se odlučiš za zlatne i bež podtonove u paleti. Sve boje postaju svjetlije na zidu, a to se posebno odnosi na žutu. Za taj puterast ton i dizajnerski osjećaj, potraži prigušenu žutu.

Pinterest

Budući da dodaje toplinu, puter žuta djeluje u gotovo svakoj prostoriji kuće. Odlično izgleda i u kuhinjama, kancelarijama, kupatilima, dnevnim boravcima i trpezarijama. To je jednostavan način da dodaš toplinu u prostor.

Pinterest

Ako se osjećaš hrabro i voliš boje, možeš koristiti žutu kao glavnu boju u prostoru. Međutim, korištenje ove boje kao boje za naglašavanje jednako dobro funkcioniše. Možeš je istaknuti na stvarima kao što su jastuci, prekrivači i tepisi. Drugi način da se kao primarna boja uključi puter žuta je kroz velike komade namještaja, poput tapaciranog uzglavlja ili komode.

Pročitaj

Pinterest

Puter žuta zagrijava hladnu ugljen sivu, stvarajući stilski ambijent i dodaje sofisticiranost u kombinaciji s bilo kojom nijansom plave. Uskladi puter žutu s drugim pastelnim bojama poput pastelno zelene, lavande ili svijetlo ružičaste.

Pinterest

Maslinasto zelena potiče osjećaj inspirisan prirodom kada je uparena sa žutom, dok toplina čokoladno smeđe boje stvara ugodnu atmosferu. Kombinuj plavu ili tirkiznu s puterasto žutom za rezultat koji podsjeća na sunčano nebo i valove ili upari s crnom za hrabru i savremenu estetiku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum