Pileća supa je fantastična, ali ponekad smo raspoloženi za nešto što ima malo više okusa od naše obične supe. Ovaj recept sadrži mnogo različitih ukusa! Uz kari prah i kokosovo mlijeko, supa dobija potpuno novu dimenziju. Evo kako da napraviš posebnu supu i pritom koristiš svoje Indomie nudle.
Sastojci:
- 1 supena kašika kokosovog ulja
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 2 crvene paprike, sjeckane
- 1 velika mrkva, narezana na tanke komade
- 2 čena bijelog luka, sjeckana
- 1 supena kašika kari praha
- 1/2 čajna kašičica bibera
- Košer so
- 2 konzerve kokosovog mlijeka (dobro promućkanog)
- 3 šolje pilećeg bujona
- 2 šolje isjeckane kuvane piletine
- 1/3 šolje nasjeckanog svježeg korijandera, plus još za ukras
- 1 pakovanje Indomie nudli
- Kriška limete, za serviranje
Priprema:
U velikom loncu na srednjoj vatri zagrij kokosovo ulje. Dodaj luk, papriku i mrkvu i kuvaj dok ne omekša, 6 do 8 minuta. Dodaj bijeli luk i miješaj dok ne zamiriše, 1 minut. Dodaj kari u prahu i biber i začini solju. Miješaj dok se ne sjedini.
Prelij kokosovim mlijekom i pilećim bujonom i pusti da prokuha. Dodaj isjeckanu piletinu, korijander i nudle i kuhaj dok ne postanu al dente.
Ukrasi korijanderom. Uživaj u jelu!
Ključne riječi