Trenutno čitaš
Hoće li biti druge sezone serije “House of the Dragon”?

Hoće li biti druge sezone serije “House of the Dragon”?

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Iako je prva sezona HBO-ove “Zmajeve kuće” upravo premijerno prikazana, druga sezona je već na pomolu. Variety je izvijestio da je mreža službeno obnovila emisiju nakon što je prva epizoda privukla skoro 10 miliona gledalaca širom HBO-a i HBO Max-a.

HBO

“Izuzetno smo ponosni na ono što je cijeli tim “House of the Dragon” postigao u prvoj sezoni”, rekla je Francesca Orsi, izvršna potpredsjednica HBO programiranja, za Variety. “Naša fenomenalna glumačka postava i ekipa prihvatili su ogroman izazov i premašili sva očekivanja, isporučujući seriju koja se već etablirala kao nešto što se mora vidjeti. Veliko hvala Georgeu, Ryanu i Miguelu što su nas vodili na ovom putu. Jako smo uzbuđeni što ćemo nastaviti sa oživljavanjem epske sage o kući Targaryen u drugoj sezoni.”

Serija od 10 epizoda, zasnovana na knjizi Georgea R.R. Martina iz 2018. “Fire & Blood”, odvija se 200 godina prije “Igre prestola”, prikazujući događaje koji su doveli do propasti kuće Targaryen i na kraju kulminirali građanskim ratom poznatim kao Ples zmajeva.

HBO

Produkcija serije počela je 2021. godine, a Milly Alcock i Emma D’Arcy angažovane su da igraju mlađu, odnosno stariju verziju princeze Renire. Drugi koji takođe igraju glavne uloge u seriji uključuju Paddy Considine kao kralja Viserisa, Matta Smitha kao princa Dejmona, te Emily Carey i Olivia Cooke kao mlađu i stariju verziju Alisent Hajtauer.

Šef sadržaja HBO-a, Casey Bloys, ranije je nagovijestio budućnost franšize u intervjuu za The Hollywood Reporter u februaru 2022.

“Volim da zauzmem stav u kojem ćemo razgovarati o tome kako bi druga sezona mogla izgledati i razgovarati o scenarijima. Ali mi obično volimo da vidimo kako serija prolazi,” rekao je Bloys. “Ipak, da se kladim, rekao bih da postoji prilično dobra prilika da “Zmajeva kuća” dobije drugu sezonu. Ali mi volimo da se stvari emituju i da im damo malo vremena. To znači da ćemo obaviti pripreme i staviti se u dobru poziciju da idemo naprijed.”

HBO

Kasnije je THR dodatno izvijestio da je televizijska mreža “spremna da da zeleno svjetlo za drugu sezonu “Zmajeve kuće” vrlo brzo nakon debija serije ako gledanost bude dovoljno visoka.”

Pročitaj

Da bi se to stavilo u perspektivu, Game of Thrones se prvo otvorila za 2,2 miliona gledalaca u Sjedinjenim Državama, ali je završila sa 19,3 miliona gledalaca preko noći na svim platformama, navodi agencija.

Da li su kreatori serije u stanju da ispune očekivanja fanova – ili se, u najmanju ruku, distanciraju od bledunjavog kraja originalne serije? Ako je broj publike na premijeri ikakav pokazatelj, “House of the Dragon” je do sada prošla sjajno.

Izvor: harpersbazaar.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum