Trenutno čitaš
Pripremili smo ti top 10 listu najljepših božićnih i novogodišnjih filmova

Pripremili smo ti top 10 listu najljepših božićnih i novogodišnjih filmova

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Sezona zimskih praznika savršena je prilika da uživaš u čaroliji prazničnih filmova. Ako si raspoložen/raspoložena za srceparajuće priče, smijeh i dodir romantike, donosimo ti riznicu božićnih i novogodišnjih filmova.

Ove praznične sezone, zaroni u čaroliju Božića i Nove godine uz ovih 10 predivnih filmova. Od srceparajućih animiranih avantura do romantičnih komedija i porodičnih drama, ova odabrana lista obećava dodati radost i toplinu tvojim prazničnim proslavama i onim ušuškanim danima u toplom domu. Uzmi kokice, okupi svoje voljene i neka maraton prazničnih filmova počne!

Evo 10 najboljih filmova koji će sigurno donijeti toplinu i radost praznične čarolije.

“Elf” (2003)

Režirao Jon Favreau, a glavnu ulogu tumači Will Ferrell. “Elf” prati Buddya, čovjeka koji je odrastao među vilenjacima na Sjevernom polu, u njegovoj potrazi za pravim ocem u New Yorku. Ovaj šarmantni i urnebesni film hvata suštinu prazničnog veselja i dječje radosti.

“Love Actually” (2003)

Romantična komedija-drama koju je režirao Richard Curtis, “Love Actually”, plete nekoliko ljubavnih priča smještenih u okvir božićnog razdoblja. Sa sjajnom ekipom glumaca i srdačnim trenucima, postao je moderni klasik.

“The Polar Express” (2004)

Na osnovu dječje knjige Chrisa Van Allsburga, ovu animiranu avanturu koju je režirao Robert Zemeckis vodi publiku na magičnu vožnju vozom prema Sjevernom polu. “The Polar Express” je vizualno impresivan i divan film za sve uzraste.

“The Holiday” (2006)

Režirao Nancy Meyers, ovu romantičnu komediju glume Cameron Diaz i Kate Winslet, kao dvije žene koje mijenjaju domove za vrijeme praznika. “The Holiday” istražuje ljubav i samospoznaju uz šarmantan okvir Božića.

“Deck the Halls” (2006)

U glavnim ulogama Danny DeVito i Matthew Broderick, ovaj film prati dvoje komšija u smiješnom takmičenju ko će stvoriti najimpresivniji božićni ukras. “Deck the Halls” je lagan, smiješan i zabavan božićni film.

“Four Christmases” (2008)

Vince Vaughn i Reese Witherspoon glume u ovoj komediji o paru, koji pokušava posjetiti sva četiri roditelja razvedenih na Božić. “Four Christmases” donosi smijeh i poruku o važnosti porodice tokom praznika.

“Arthur Christmas” (2011)

Ovaj animirani film istražuje unutrašnje radnje visokotehnološke operacije Djeda Mraza i pustolovine Arthura, nespretnog, ali dragog sina Djeda Mraza. “Arthur Christmas” je topla priča o pravom duhu Božića.

Pročitaj

“The Man Who Invented Christmas” (2017)

Ova biografska drama priča priču o Charlesu Dickensu, kojeg tumači Dan Stevens, dok stvara ikoničnu božićnu priču “A Christmas Carol”. “The Man Who Invented Christmas” pruža uvid u porijeklo voljenog božićnog klasika.

“Last Christmas” (2019)

Emilia Clarke i Henry Golding glume u ovoj romantičnoj komediji, inspirisanoj muzikom Georgea Michaela. “Last Christmas” prati mladu ženu kako se nosi s životom, ljubavlju i čarolijom Božića u Londonu.

“Happiest Season” (2020)

Režirala Clea DuVall, ova romantična komedija fokusira se na ženu koja planira zaprositi svoju ljubav na porodičnom okupljanju za vrijeme praznika. “Happiest Season” istražuje teme ljubavi, prihvatanja i izazova praznične sezone.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum