Trenutno čitaš
Čeka nas posljednji retrogradni Merkur u 2023.

Čeka nas posljednji retrogradni Merkur u 2023.

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Vibracije su bile sve samo ne ozbiljne otkako je sunce 22. novembra prešlo u avanturistički znak Strijelca. Nakon veoma intenzivne sezone pomračenja, više je fokus na preuzimanju velikih rizika i oslobađanju svojih inhibicija. Nažalost, bezbrižnu energiju ove inače magične praznične sezone uskoro će prekinuti svima “omiljeni” astrološki događaj, retrogradni Merkur. 

Posljednji retrogradni Merkur u 2023. počinje 13. decembra i završava se 1. januara 2024. Merkur se za to vrijeme kreće između Jarca i Strijelca. Ovaj period se vidi kao prilika da se preispitaju ciljevi i ambicije, posebno kako se bliži nova godina.

Ovaj trosedmični period će svima ponuditi priliku da steknu neku prijeko potrebnu jasnoću oko svih budućih aktivnosti.

Svaki horoskopski znak može osjetiti podsticaje da se ponovo fokusira na određena područja kao što su planovi u karijeri, finansijski ciljevi i mentalna stimulacija. Predretrogradna sjenka počela je 25. novembra, a postretrogradna će trajati do 20. januara 2024.

Ultra magazin

Retrogradni Merkur ima lošu reputaciju i to s dobrim razlogom. Merkur je planeta koja se najbrže kreće u Sunčevom sistemu i ide retrogradno češće od bilo koje druge planete. Ova planeta upravlja komunikacijom, tehnologijom, putovanjima i svakodnevnim obavezama, što znači da retrogradne faze mogu ometati vaš svakodnevni život. Kada planeta krene retrogradno, to je znak da zastanete i preispitate se. Postoji šansa da će nove informacije isplivati na površinu ili će se skrivene istine otkriti tokom retrogradnih ciklusa.

Retrogradni Merkur će se uskladiti s posljednjim mladim mjesecom u godini, donoseći svježe ideje i nove perspektive. Ciklus mladog mjeseca je idealan period za započinjanje novih projekata, preuzimanje rizika i postavljanje namjera za budućnost, ali s retrogradnim Merkurom uvijek oprezno. Decembarski mlad mjesec u Strijelcu pozitivno će osvijetliti ovo zbunjujuće vrijeme zahvaljujući svojoj povezanosti sa planetom akcije, Marsom. Ovo poravnanje će vas osnažiti i dati vam prijeko potrebnu fizičku i mentalnu energiju da svoju godinu završite na pozitivnoj noti.

Međutim, Mars u Strijelcu bi mogao izazvati rasplamsavanje tenzija ako pristupite problemima sa pogrešnog mjesta. Najbolje je spustiti glavu i fokusirati se na sebe, umjesto da budete uhvaćeni u raspravama i negativnosti. Ovaj mlad mjesec je savršena prilika da osmislite svoju budućnost kako biste mogli započeti Novu godinu.

Pročitaj

Retrogradni Merkur će izazvati vašu sposobnost da se držite plana. Merkur u Jarcu želi da se fokusira na stvari koje daju rezultate, što znači da biste mogli da se osjećate nemirno kada ova retrogradnost počne. Lako se stvari zbune i pogrešno razumiju. Do trenutka kada Merkur uđe u Strijelca, moći ćete osjetiti optimizam u zraku. Ovo je odlično vrijeme da sa sjetom razmislite o godini koju ste imali i izazovete sebe da postavite željene ciljeve za 2024.

Tokom retrogradnog Merkura standardno treba pripaziti na komunikaciju, jer postoji veća vjerovatnoća da dođe do nesporazuma. Još jednom provjerite informacije i pokušajte biti jasni u svojoj komunikaciji. Neki astrolozi vjeruju da retrogradni Merkur nije idealno vrijeme za potpisivanje važnih ugovora ili preuzimanje značajnih obaveza. Ako je moguće, moglo bi se savjetovati da pričekate dok Merkur ne bude u direktnom kretanju. Tehnički kvarovi, odgođeni letovi, zastoji na putovanjima često su povezani s retrogradnim Merkurom, pa se naoružajte strpljenjem.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum