Trenutno čitaš
Praznični filmovi u kojima ćemo uživati u decembru

Praznični filmovi u kojima ćemo uživati u decembru

Bingo osmica - XXL ušteda
Bingo osmica - XXL ušteda

Kako se praznici približavaju, čarolija se širi kroz naše domove uz posebnu vrstu magije koju donose praznični filmovi. Svake godine, decembar je mjesec koji nam pruža priliku da uronimo u priče ispunjene toplinom, ljubavlju i prazničnim duhom putem ikoničnih filmskih remek-djela.

SkyShowtime donosi omiljene zimske filmove u kojima možeš uživati u prazničnom duhu.

Bad Santa

Predstavljajući Billyja Boba Thorntona, Tonyja Coxa i Lauren Graham u glavnim ulogama, film prati kriminalce Willieja i Marcusa kako prerušeni u Deda Mraza i njegovog vilenjaka obilaze velike tržne centre širom zemlje. Problem je u tome što Willie zapravo ne podnosi djecu i jedva se suzdržava da to ne pokaže kako ne bi dobio otkaz. Sve ide prema planu dok ne sretnu povučenog osmogodišnjaka koji vjeruje da je Willie pravi Deda Mraz. Dječak kod Willieja izazove simpatije i u njemu krene da se budi nešto što nejasno nalikuje na praznični duh.

Foto: SkyShowtime

Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas

On je zločast, on je zelen, i iz dna duše mrzi praznike. Zvijezda ove filmske adaptacije klasične dječje priče Dr. Seussa je Jim Carrey. S vrha planine Crumpit Grinch posmatra stanovnike Whovillea kako se radosno pripremaju za proslavu Božića. Odlučivši kako mu je preko glave sve te sreće i radosti, on skuje plan kako da od Whovillea ukrade Božić! Ovaj fascinantni film sa scenografijom nominovanom za Oscar, te uz filmsku šminku nagrađenu Oscarom, savršeno oslikava jedinstveni izgled svijeta Dr. Seussa. Pravi praznični klasik!

Foto: SkyShowtime

The Holiday

Cameron Diaz i dobitnica nagrade Oscar Kate Winslet igraju glavne uloge kao dvije mlade žene koje su tik pred zimske praznike prošle kroz loša iskustva s muškarcima. U očajničkoj potrebi za promjenom okruženja one se zamijene za kuće i putuju u suprotnom smjeru (Diaz u London a Winslet u Los Angeles), te se svaka od njih nađe sama u nepoznatom gradu, ali nijedna ne ostaje predugo novo lice u kraju. U zvjezdanoj glumačkoj postavi su i Jude Law, Jack Black, Eli Wallach, Ed Burns i Rufus Sewell. Pod scenarijskom i režiserskom palicom Nancy Meyers.

Pročitaj

Foto: SkyShowtime

White Christmas

Ovaj čuveni klasik pripovijeda romantičnu i humorističnu priču o Bobu Wallaceu i Philu Davisu (Bing Crosby i Danny Kaye), dvojici drugara iz vojske koji nakon rata postanu vrhunski tim komičara za izvođenje mjuzikla i skečeva i sada su zvijezde Broadwaya. Putujući kroz Floridu, oni ulaze u vezu s pjevačicama u nastanku, sestrama Betty i Judy (Rosemary Clooney i Vera-Ellen). Iako dolazi do nekih romantičnih komplikacija između ova dva para, sve se završava u veselom duhu kad praznično veče donese fantastične reakcije publike na njihov šou i željno očekivani snijeg!

Foto: SkyShowtime

Dostupno za streamingS odmah na SKYSHOWTIME.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum