Trenutno čitaš
Zanimljiv spoj kulture, knjiga i kina u Firenci

Zanimljiv spoj kulture, knjiga i kina u Firenci

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

U revolucionarnoj transformaciji, renomirani Cinema-Teatro Odeon u Firenci kreće na novo putovanje, postajući Giunti Odeon – višestruki kulturni prostor koji neprimjetno spaja knjige, kino, muziku, umjetnost i pozorište.

Ovaj eklektičan poduhvat ima za cilj da obogati kulturnu ponudu grada, predstavljajući prostor od 1.500 kvadratnih metara dizajniran za kulturno eksperimentisanje i angažman zajednice. Giunti se naziva „jedinstvenom knjižarom na svijetu, na mjestu prepunom umjetnosti i istorije“.

Restauracija, koju je vodio studio Benaim iz Firence, otkrila je arhitektonske dragulje, udahnuvši novi život istorijskom mjestu. Od revitaliziranih fontana do osvijetljenih kupola i repozicioniranih tapiserija, pedantan proces je ponovo uveo elemente dugo skrivene od pogleda.

Pročitaj

GIUNTI ODEON

U srcu Giunti Odeona nalazi se bioskopska sala sa dva platna — jednim za tradicionalne filmske projekcije i velikim LED zidom za dnevnu kulturnu zabavu. Veličanstvena knjižara, koja se prostire na 680 kvadratnih metara sa preko 25.000 naslova (uključujući i neke na njihovom originalnom jeziku), mami ljubitelje knjiga u svoj zagrljaj.

GIUNTI ODEON

Odeon nudi raznovrstan kulturni program, dd predstavljanja knjiga do umjetničkih izložbi, koncerata i čitalačkih radionica, prostor je raj za kulturna istraživanja. Giunti Odeon nije samo kino i knjižara, već i izložbeni prostor, s planovima za održavanje izložbi savremene umjetnosti svakih šest sedmica. Prva izložba, slikara Massima Giannonija, otvara se 10. decembra.

GIUNTI ODEON

U večernjim satima kino program se odvija noćnim predstavama u 21:00, dok dnevne projekcije na posebno dizajniranom LED ekranu nude kulturni sadržaj tokom cijelog dana.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum