Trenutno čitaš
Mars u Strijelcu će učiniti da sve bude vedrije i bolje

Mars u Strijelcu će učiniti da sve bude vedrije i bolje

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Mars, planeta akcije, od 24. novembra je  u hrabrom i odvažnom znaku Strijelca, sve do 4. januara 2024. Uzbudljiv planetarni položaj natjeraće nas da se poželimo boriti za pravdu i pravičnost, dok branimo stvari i ljude do kojih nam je stalo.

Mars u Strijelcu nije stidljiv. Ovaj nebeski položaj je ekstrovertan i avanturistički raspoložen. Sve izgleda veće, sjajnije i bolje sa Marsom u Strijelcu. Stvari koje nikada nismo ni zamislili da su ostvarive će se ostvariti. Mogućnosti su beskrajne.

Freepik

Ovaj tranzit će nas vjerovatno podstaknuti da izađemo iz naših zona udobnosti i željno dočekamo nova iskustva. Mars u Strijelcu nas inspiriše da sanjamo velike snove i vjerujemo u ono što je moguće, a potiče nas i da tražimo znanje i duhovni rast. Ovo je vrijeme da pustimo svoje pravo ja, da zablistamo i izrazimo se kroz umjetnost ili na bilo koji način na koji želimo.

Optimistična planetarna usklađenost daje nam nalet energije i entuzijazma. Imamo motivaciju da se popnemo na svaku planinu, tražimo visoko i nisko, dok ne pronađemo svoje snove. Imamo odlučnost i način razmišljanja da to ostvarimo. Ne postoje ograničenja za ono što možemo zamisliti za sebe i svijet. Čak i ako doživimo neuspjehe, Mars u Strijelcu nas tjera da prihvatimo lekciju i da je koristimo pozitivno kao alat za osiguranje da nećemo dvaput napraviti iste greške.

Upozorenje za ove dobre vibracije je da Mars u Strijelcu može biti pretjeran. To znači da nećemo znati kako da ublažimo svoje raspoloženje ili kada da prestanemo da se borimo. Mogli bismo vrlo lako burno reagovati i javno podijeliti štetne informacije. Stoga je najbolje da koračamo olako i ne djelujemo impulsivno. Kada počnemo s projektom ili u svađi, nećemo se moći suzdržati, stoga nemojte skakati prije nego što uskočite u situacije koje se nisu u potpunosti razvile kako biste izbjegli pogrešne komunikacije ili probleme. Pobrinite se da se borite za značajan cilj koji je usklađen s vašim ličnim uvjerenjima – nemojte se boriti samo zbog pameti i ideologije.

Freepik

Od 30. decembra do 1. januara 2024. godine, tokom poslednjih dana retrogradnog Merkura, možemo izabrati da pogledamo na drugu stranu ili zarijemo glave u pijesak dok ne budemo mogli u potpunosti shvatiti šta nam svemir pokazuje.

Ne dozvolite da taj tranzit stane na put divnom dočeku Nove godine. Uživajte u ostatku 2023. brinući se o ciljevima za koje ste se nadali da ćete započeti početkom godine. Možete iskoristiti ovu kosmičku energiju da završite 2023. pozitivno i ispunite naše preostale zadatke.

Važni datumi:

24. novembar: Mars ulazi u Strijelca, pozivajući nas da se borimo za svoja uvjerenja i snove. Putovanja, filozofija, debate i politika zauzimaju centralno mjesto dok branimo svoje stavove.

Pročitaj

25. novembar: Mars u Strijelcu je u kvadratu sa Saturnom u Ribama, zbog čega se osjećamo inhibirano i nevidljivo. Kao rezultat toga, pokušaćemo probiti ove barijere koje nas sputavaju.

25. decembar: Mars u Strijelcu usklađuje se sa čvorovima sudbine, dopuštajući sudbini da preuzme ruku u ishodu kako ćemo se nositi sa situacijama.

27. decembar: Mars se poravnava sa retrogradnim Merkurom u Strijelcu, stvarajući probleme s drugima ako ne razmišljamo prije nego što progovorimo i djelujemo.

28. decembar: Mars u Strijelcu dijeli tešku vezu sa Neptunom, dodajući mješavini ambivalentnost i strah. To bi nas moglo spriječiti da krenemo naprijed, osim ako se ne oslobodimo straha koji je povezan s tim.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum