Trenutno čitaš
Najlakši praznični desert: Cheesecake u čaši bez pečenja!

Najlakši praznični desert: Cheesecake u čaši bez pečenja!

praznični cheesecake u čaši
Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Praznici su pravo vrijeme za raskošne, ali jednostavne deserte koji mirišu na topli dom. Ako želiš impresionirati goste, a nemaš mnogo vremena za pečenje, ovaj recept za cheesecake u čaši je savršeno rješenje.

Uz samo nekoliko sastojaka, stvorićeš pravo čudo u čaši koje izgleda i miriše na praznike.

Šta će ti trebati za cheesecake u čaši?

  • Keksi – po izboru (plazma, digestive ili omiljeni praznični keksi)
  • Ricotta sir – za kremastu teksturu
  • Jogurt – daje svježinu
  • Džem od jagoda – za sočan završni sloj

Priprema:

Priprema podloge. Samelji kekse u blenderu dok ne dobiješ sitnu, pješčanu teksturu. Stavi ih na dno čaša za prvi sloj. Ovaj sloj donosi hrskavost i savršenu bazu za desert.

Priprema kreme. Pomiješaj ricottu i jogurt u jednakom omjeru (50/50) dok ne dobiješ glatku i kremastu smjesu. Ovo je drugi sloj koji dodaje laganu i osvježavajuću notu desertu.

Voćni završetak. Na sloj kreme ravnomjerno rasporedi džem od jagoda. Ovaj sloj ne samo da pruža slatkoću, već i predivan kontrast u bojama.

Hlađenje. Stavi čaše u frižider na 2-3 sata kako bi se desert lijepo stegao i ukusi proželi.

Pročitaj
tartllete sa mandarinama

Dekoracija. Pravi praznični ugođaj dolazi s dekoracijom. Ukrasi desert medenjacima, svježim borovnicama, grančicama bora ili crvenim trakama kako bi izgledao kao da je izašao iz bajke.

Cheesecake u čaši  je savršena kombinacija hrskave podloge, kremastog punjenja i sočnog džema od jagoda. I što je najbolje – nećeš provesti sate u kuhinji!

Prijatno i sretni praznici!

Prati nas

   

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum