Trenutno čitaš
Piješ li svaki dan magnezijum?

Piješ li svaki dan magnezijum?

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Prema raznim istraživanjima, magnezijum je veoma važan za naše zdravlje. On spada među najrelevantnije suplemente, koje bi trebalo koristiti u svakodnevnoj ishrani. Danas sve više ljudi ima smanjeni nivo magnezijuma u svom tijelu. Zauzvrat, to može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema, budući da je svim organima tijela potreban magnezijum. Preporučena dnevna doza za muškarce je od 400-420 mg, a za žene 310-320 mg. Nedostatak magnezijuma može izazvati mnogo fizičkih i emocionalnih poremećaja, kao što su anksioznost, stres i nesanica.

Foto: medicalnewstoday

Zašto ti je potreban magnezijum?

Magnezijum je takođe zadužen za kontrolu memorije, održavanje njene jačine i vitalnosti, za dobar san i sprečavanje nesanice. Konačno, magnezijum opušta nervni sistem, stoga ga je najbolje uzeti prije spavanja. Po mišljenju stručnjaka, magnezijum je bolje uzimati u tečnom stanju, nego kao pilule. A naravno, potrudi se da ga što više uzimaš kroz hranu.

Foto: medicalnewstoday

Donosimo ti listu šta će se dešavati sa tvojim tijelom, kada počneš svakodnevno da uzimaš magnezijum.

1. dan: Uzmi pola kašičice magnezijuma sa toplom vodom prije spavanja. Pošto je to tvoj prvi dan, nećeš primjetiti velike promene.

2. dan: Vjerovatno ćeš se osjećati mirnije i bolje spavati te noći.

3. dan: Postaćeš pozitivnija i življa osoba i lakše ćeš kontrolisati svoje promjene raspoloženja.

4. dan: Tvoj san će se nastaviti poboljšavati i osjećaćeš se bezbrižno, čak i bez vježbanja tog dana. Da bi magnezijum ostvario svoj puni potencijal, dodaj vježbanje svojoj svakodnevnoj rutini.

5. dan: Tvoje tijelo će raditi punom parom i izdržati sve prepreke tokom dana.

6. dan: Stresa će biti sve manje i manje, a možda ćeš čak moći da spavaš punih 8 sati.

Pročitaj
festival boja

7. dan: Ovdje možeš povećati dnevnu dozu magnezijuma na dve kašičice dnevno.  Kada uzimaš magnezijum, veoma je važno da se držiš svoje rutine i da ne preskačeš dane. U suprotnom, vjerovatno ćeš primjetiti značajan pad energije.

Dobro promiješaj piće i pusti da se potpuno otopi prije konzumiranja.  Nekoliko kapi limuna će dodati još više kvaliteta i okusa, ali i dosta zdravstvenih prednosti.

Dakle, ne zaboravi na unos magnezujuma svaki dan!

 

Izvor: body2diefor.com

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum