Trenutno čitaš
Peggy Gou objavila novi singl – zarazni hit “(It Goes Like) Nanana”

Peggy Gou objavila novi singl – zarazni hit “(It Goes Like) Nanana”

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Umjetnica, producentkinja, DJ-ica i kultna ikona Peggy Gou, vraća se sa svojom novim ostvarenjem, prvim nakon više od dvije godine pauze.

Inspirisana eklektičnim house i pop klasicima koji su definisali balearski zvuk sa Ibize, uz dance himne iz 90-ih i 2000-ih, i Peggynu vlastitu neponovljivu, savremenu klupsku produkciju, “(It Goes Like) Nanana” na prvu je proglašena pjesmom ljeta 2023, predodređena da bude soundtrackom zalazaka i izlazaka sunca širom svijeta – ne samo Ibize.

Foto: Johngha Park

“(It Goes Like) Nanana” objavljena je za XL Recordings, i prvo je izdanje umjetnice za ovu izdavačku kuću. Prateći tragove njenih prethodnih himni kao što su “Stary Night” ili “It Makes You Forget (Itgehane)”, ali i obradu pjesme Kylie Minogue “Can’t Get You Out Of My Head”, singl “(It Goes Like) Nanana” predstavlja Peggy prije svega vokalno, i prva je objavljena pjesma s njenog dugoočekivanog debi albuma.

Govoreći o singlu, Peggy kaže: “Postoji osjećaj koji svi poznajemo, ali ga je teško opisati, taj osjećaj ljubavi, topline i uzbuđenja kada si okružen prijateljima i voljenim osobama, a energija govori sama za sebe. Teško je to opisati riječima, ali kod mene je to ‘nanana!'”.

Peggy je prvi put premijerno predstavila pjesmu na neponovljivom nastupu tokom njenog nedavnog nastupa u kultnom londonskom klubu Printworks o kojemu je ispričala: “London i Velika Britanija uvijek su mi bili posebni. To je grad u kojem sam otkrila svoju ljubav prema mizici i mjesto koje mi je uvijek pružalo veliku podršku. Tako da je bila čast zatvoriti Printworks i bilo je savršeno mjesto za debitovanje pjesme”.

Foto: Single cover

U međuvremenu, Peggy Gou dodatno će učvrstiti svoj status jedne od najtraženijih svjetskih DJ-ica mnogobrojnim ljetnim nastupima širom svijeta. To uključuje i četvrto izdanje njenog vlastitog jednodnevnog festivala Pleasure Garden (kapaciteta 7000) u londonskom Finsbury Parku, gdje će joj se pridružiti izvođači poput Special Request i Mumdance, i gdje će biti postavljen i drugi stejdž, na kojem će predstavljati umjetnike koji izdaju za njezinu etiketu Gudu Records.

Kad se osvrnemo unazad, lako je vidjeti kada je ova Koreanka započela svoj uspon prema vrhu dance muzike. Na izdanju “Once” iz 2018. (Ninja Tune) još uvijek je bilo malo underground elektro ostataka, ali druge dvije pjesme pogodile su savršen balans ljetnog housea i zvjezdanog popa. “It Makes You Forget (Itgehane)” posebno je otklonilo zavjesu sa superzvijezde u povoju: popustljivi akordi, nagovještaji acid jazza i rastezljivi bubnjevi postavili su scenu za njen vokalni debi.

Pročitaj

Otad, njen raspored izdavanja bio je sporadičan (što i ne čudi, s obzirom na gust raspored turneja i mnogobrojne ostale angažmane), ali sada se vraća s “(It Goes Like) Nanana”, prvim singlom sa svog debi albuma za XL Recordings.

Foto: Johngha Park

“(It Goes Like) Nanana” povratak je na početak 90-ih i zvuk u stilu Cafe Del Mar. Vintage rave akordi preklapaju se preko dubokih, razmahanih bubnjeva i usamljenog sintisajzera, koji ima nijanse eurodance (žanra s kojim se Gou poigravala na svom prethodnom singlu ‘Starry Night’).

Stihovi, čak i ako su pomalo blesavi, upečatljivi su — nije teško zamisliti gomilu koja u festivalskom autobusu prema after partyju pjeva “nanana”. Ukratko, nema ničeg suptilnog u vezi s pjesmom, ali koga briga – ovo je plesni pop do srži. Engleski DJ i producent Mark Barrott jednom je opisao balearsku muziku kao “glazba srca”; dobar način da se objasni žanr koji nije toliko zvuk, koliko vibracija. I po tom principu, pjesma ‘(It Goes Like) Nanana’ upravo je to – balearski vajb, sasvim i u potpunosti.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum