Trenutno čitaš
Otkrili smo koja je to najslađa praznična frizura

Otkrili smo koja je to najslađa praznična frizura

Gloria prirodna kozmetika - Baby linija
Gloria prirodna kozmetika - Baby linija

Iako smo tek zakoračili u novembar, sezona praznika i praznično raspoloženje se itekako osjećaju u vazduhu, a otkrivamo koja je to najslađa praznična frizura koja je postala viralna na društvenim mrežama.

Frizure sa pletenicama imaju svoju dugu modnu istoriju, a pogledaj u kojoj kombinaciji je pletenica postala pravi hit.

@laineymariebeauty

Hair bow. More fun styles on my YouTube! #hairbowtutorial #hairtutorials #hairvideo #easyhairstyles #braid #schoolhair #IceCream #ScienceAtHome

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

 

Za razliku od većine trendovskih frizura sa pletenicama – poput pletenice Baby Spice inspirisane Y2K – pletenica u kombinaciji sa mašnom od kose svakom izgledu dodaće još jednu notu elegancije. Umjesto da vežeš kosu mašnom od tkanine, koristi svoju kosu i svoj izgled podigni na jedan viši nivo.

Elegancija je ono što odlikuje ovu frizuru, te mladalački izgled inspirisan praznikom. Mašne od kose su super svestrane i mogu se modifikovati za različite dužine, teksture i stilove.

Pročitaj

S obzirom na to koliko je izgled ove frizure odličan, ne čudi što su pletenice sa mašnom postale popularne na platformi TikTok koja postavlja trendove ljepote. Mašne i vrpce se vijekovima smatraju ekstravagantnim modnim dodatkom, ali istovremeno podižu svakodnevni izgled u nešto svečaniji.

Foto: Saretta Bowerman / @hairbysaretta

„Volim ovaj stil jer je lak, a ipak privlači svačiju pažnju, jer je elegantan“, kaže Saretta Bowerman, stilistkinja i vlasnica Blue Water Salona za Glamour. “Savršen je za prazničnu zabavu i što je idealno svako može da napravi ovu jednostavnu frizuru.”

Sve što ti treba je četka za zaglađivanje kose, vezice za kosu i ukosnice. U suštini ovu jednostavnu prazničnu frizuru napravićeš tako što ćeš dio kose vezati kao da praviš rep, ali pri posljednjem povlačenju kose nećeš izvući kosu do kraja. Nakon toga, prepolovi ovaj dio kose i pričvrsti oba dijela ukosnicama, omotavajući mali komad kose oko sredine kako bi se stvorio izgled leptir mašne. Nakon što napraviš mašnu od svoje kose, mogućnosti i eksperimentisanje sa različitim pletenicama prepusti svojoj mašti.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum