Trenutno čitaš
Nekoliko stvari koje treba da uradiš prije svakog putovanja

Nekoliko stvari koje treba da uradiš prije svakog putovanja

NLB Banka - Okvir pomoći
NLB Banka - Okvir pomoći

Karte su rezervisane, torbe spakovane i godišnji odmor može da počne. Ali prije nego što utovariš svoj kofer u auto i zaključaš, moraš prvo uraditi nekoliko stvari.

Bilo da ideš na putovanje kroz zemlju ili letiš avionom do nekog udaljenog mjesta, moraš se uvjeriti da je tvoja kuća u redu (i doslovno i figurativno) prije nego što odeš. Ova kontrolna lista za odmor predlaže sve detalje na koje možeš zaboraviti u uzbuđenju prije putovanja.

Pinterest

Očisti frižider i izbaci smeće.

Ostaci hrane i kvarljiva hrana ili hrana koja lako istrune poput voća i povrća, mogu biti prava noćna mora nakon nekoliko dana stajanja. Uoči putovanja, isprazni frižider, očisti sve, provjeri koja hrana je kvarljiva ili pred istekom roka. Zatim izbaci smeće da ne smrdi dok te nema.

Oslobodi memoriju na svom telefonu.

Dok snimaš fotografije svih svojih nevjerovatnih avantura, ne želiš da te iznenadi obavještenje o prepunoj memoriji na telefonu. Ako si blizu kapaciteta memorije na telefonu, odvoji malo vremena da izbrišeš stare fotografije ili aplikacije koje nikada ne koristiš da oslobodiš prostor.

Pinterest

Skrinšotuj sve važne informacije o putovanju.

Ništa ne ubrzava anksioznost kao stajanje u redu na međunarodnom aerodromu dok pokušavaš da učitaš kartu za ukrcavanje koristeći loš javni WiFi. Zato možeš osigurati da su ti informacije lako dostupne. Uvijek skrinšotuj sve važne detalje (letove, prevoz, smještaj i slično) i sačuvaj na svom telefonu. Ako imaš iPhone, takođe možeš dodati bording kartu u svoj Apple Wallet, kojem možeš pristupiti čak i bez WiFi-a ili mobilne usluge.

Pročitaj

Daj rezervni ključ nekome u blizini.

Ovaj korak na kontrolnoj listi za odmor nije obavezan, ali uvijek se osjećamo bolje ako neko kome vjerujemo ima rezervni ključ na sigurnom dok putujemo. Očigledno je to ključno ako ti treba neko da zalije biljke ili nahrani mačku dok te nema, ali može biti od koristi i ako se dogodi hitan slučaj u domaćinstvu dok te nema ili se desi da izgubiš ključeve na putovanju.

Podijeli svoj plan puta sa bliskom osobom.

Bilo da se radi o članu porodice ili bliskom prijatelju, uvjeri se da je neko upoznat s detaljima tvog putovanja. To uključuje destinacije koje planiraš posjetiti i kada očekuješ povratak. Naravno, nadamo se da niko neće morati da koristi ove informacije, ali u slučaju da nešto pođe po zlu tokom putovanja, važno je da neko zna gdje se nalaziš.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum