Trenutno čitaš
Naš omiljeni lik iz najpopularnijeg animiranog filma “Up” se vraća na ekrane

Naš omiljeni lik iz najpopularnijeg animiranog filma “Up” se vraća na ekrane

Banja Luka Fest - Bijelo dugme
Banja Luka Fest - Bijelo dugme

Zvijezda jedne od najdirljivijih ljubavnih priča u istoriji animiranog filma, Carl Fredricksen iz animiranog filma “Up” (2009.) brzo je postao jedan od Pixarovih najomiljenijih likova. Sada, 14 godina nakon izlaska originalnog filma, omiljeni animirani stariji čovjek se vraća u najnovijem Pixarovom kratkom animiranom filmu.

Ne samo da se naš omiljeni Fredricksen vraća, već ga novi kratki film vidi ponovno ujedinjenog s Dugom, neobičnim zlatnim retriverom, koji je takođe glumio u Up. Izvorni film je prikazivao kako Carl odlazi u avanturu života kako bi odao počast svojoj pokojnoj ženi. Sada se udovac vratio u svijet izlazaka kao stariji, što je dovelo do nekih divnih trenutaka.

Pixar

Pixar je objavio trailer za novi animirani film “Carl’s Date”, u kojem se vidi kako glavni lik govori svom psu Dugu da je pozvan na ljubavni sastanak, nešto što on ne zna kako učiniti.

“Carl’s Date” režirao je Bob Peterson, koji je bio koscenarista i koredatelj ranijeg hit filma “Up”, kao i glas psa Dug-a u obje produkcije. Ed Asner, koji je posudio glas glavnom liku Carlu, nažalost je preminuo  2021. godine. Kao takav, film “Carl’s Date” jedan je od njegovih posljednjih radova, zajedno s nekim drugim Disney+ projektima, poput serije kratkih filmova “Dug Days” i filmske adaptacije “Diary of a Wimpy Kid.

Pročitaj

Izvor: mymodernmet.com

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum