Čokolada. Na to svi pomislimo kada neko pomene mousse. Ali, vrijeme je da probaš ovaj recept za mousse od kikiriki putera. Jedan zalogaj ovog laganog, mekanog i prozračnog moussa od kikiriki putera i zapitaćeš se zašto si jeo/jela samo čokoladni mousse.
Sastojci:
- 2 šolje slatke pavlake za šlag
- 3 kašike vanile
- 230g krem sira, omekšanog
- 3/4 šolje granuliranog šećera
- 500g kremastog putera od kikirikija
- kikiriki, za ukras (opciono)
Priprema:
Električnim mikserom umuti šlag i vanilu dok se ne stvori čvrsta smjesa.
U drugoj posudi umuti krem sir i šećer dok ne postanu glatki. Dodaj puter od kikirikija i muti dok se ne sjedini. Nježno umiješaj šlag.
Pokrij posudu i ostavi u frižideru najmanje 1 sat. Smjesu možeš takođe sipati kašikom u osam činija za desert pre nego što se ohladi. Po želji mousse ukrasi kikirikijem.
Ne propusti i ostale ultra ukusne recepte.
Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.
Ključne riječi