Trenutno čitaš
Moraš probati zapečeni karfiol sa sirom

Moraš probati zapečeni karfiol sa sirom

Indomie
Indomie

Ako se pitaš zašto praviti ove odreske od karfiola, odgovor je zašto ne? Imamo recept za zapečeni karfiol sa sirom.

Osim sto je veoma hranljiv, karfiol pomaže u detoksikaciji organizma. Čuva zdravlje cjelokupnog kardiovaskularnog sistema, a dokazano je efikasan i u prevenciji raka. Zbog malog broja kalorija i obilja vlakana idelan je, ako se zdravo hraniš.

Sastojci:

  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike parmezana, narendanog
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1/2 kašičice paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 glavica karfiola
  • 1/2 šolje iseckanog mocarela sira

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200°. Obloži lim papirom za pečenje. U manjoj posudi pomiješaj ulje, rendani parmezan, začine, so i biber po ukusu.

Pročitaj

Glavicu karfiola nareži na ‘odreske’. Prebaci ih u lim za pečenje i premaži (gornji, donji i bočni dio) pripremljenom smjesom. Peci karfiol dok ne omekša i ne porumeni, oko 20 minuta.

Izvadi iz rerne i pospi isjeckanim sirom. Vrati u rernu dok se ne istopi.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum