Trenutno čitaš
Moraš probati zapečeni karfiol sa sirom

Moraš probati zapečeni karfiol sa sirom

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Ako se pitaš zašto praviti ove odreske od karfiola, odgovor je zašto ne? Imamo recept za zapečeni karfiol sa sirom.

Osim sto je veoma hranljiv, karfiol pomaže u detoksikaciji organizma. Čuva zdravlje cjelokupnog kardiovaskularnog sistema, a dokazano je efikasan i u prevenciji raka. Zbog malog broja kalorija i obilja vlakana idelan je, ako se zdravo hraniš.

Sastojci:

  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 2 kašike parmezana, narendanog
  • 1/2 kašičice luka u prahu
  • 1/2 kašičice bijelog luka u prahu
  • 1/2 kašičice paprike
  • so i biber po ukusu
  • 1 glavica karfiola
  • 1/2 šolje iseckanog mocarela sira

Priprema:

Zagrij pećnicu na 200°. Obloži lim papirom za pečenje. U manjoj posudi pomiješaj ulje, rendani parmezan, začine, so i biber po ukusu.

Pročitaj

Glavicu karfiola nareži na ‘odreske’. Prebaci ih u lim za pečenje i premaži (gornji, donji i bočni dio) pripremljenom smjesom. Peci karfiol dok ne omekša i ne porumeni, oko 20 minuta.

Izvadi iz rerne i pospi isjeckanim sirom. Vrati u rernu dok se ne istopi.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum