Trenutno čitaš
Mladi mjesec u Strijelcu predstavlja prekrasan novi početak

Mladi mjesec u Strijelcu predstavlja prekrasan novi početak

Bingo Group
Bingo Group

Protekli mjesec u astrologiji bio je težak, prvenstveno zato što smo posljednji mjesečev ciklus proveli  u sezoni pomračenja, što je donijelo ogromna otkrića i šokantne obrte. Ali mjesec pokreće novi osvježavajući ciklus.

Mladi mjesec 23. novembra u slobodoumnom Strijelcu je upravo onaj kosmički tonik koji nam je svima bio potreban da speremo težinu sezone pomračenja. Značenje mladog mjeseca u novembru 2022. odnosi se na slavlje i ekspanziju, i donosi prekrasan novi početak za sve znakove zodijaka.

Ultra magazin

Mladi mjeseci označavaju početnu tačku mjesečnog ciklusa, tako da astrološki, oni podržavaju sve vrste novih početaka i mogu nam pomoći da prihvatimo nove mogućnosti. Zato se mladi mjeseci smatraju najpovoljnijom mjesečevom fazom za postavljanje ličnih namjera, početak novih poduhvata i otvaranje naših srca različitim energijama.  Odvijajući se u nezavisnom vatrenom znaku Strijelca, značenje ovog mladog mjeseca poziva vas da tražite više znanja, slijedite veće težnje i proširite svoju perspektivu.

Ovaj pozitivni mlad mjesec će biti podržan velikodušnim Jupiterom, koji istog dana kreće direktno u Ribama. Jupiter vlada Strijelcem, što znači da Planeta sreće tehnički vlada i ovim Mjesecom.  Na našu sreću, Jupiter se trenutno osjeća sretnim.

To je dobra vijest za nas. Srećan Jupiter znači srećan Strijelac – i srećan mlad mjesec, najbolji dan u mjesecu za nove početke. Trebali bismo, međutim, prilagoditi ove namjere temama vezanim za Strijelca i Jupitera: davanje, preuzimanje rizika, podržavanje neke vrste, trošenje novca na prijatelja kojem je to potrebno.

Ultra magazin

Izađite, budite glasni i idite u javnost sa naklonostima i mišljenjima, ali, takođe, postavite neke skromne namjere koje imaju element javne usluge. Zapamtite da se bliži sezona praznika – vrijeme za pružanje ljubavi i saosjećanja manje sretnima.

Pročitaj

Novembarski mlad mjesec u Strijelcu pronalazi Sunce i Mjesec zajedno u znaku Strijelca koji juri dugu, zabavljajući se uz komunikativnu planetu Merkur i romantičnu planetu Veneru (nijedan znak ne zna kako se zabaviti baš kao Strijelac). Sa svim ovim ličnim planetama grupisanim u Strijelčevom carstvu, ovo je vrijeme da proširite svoje horizonte, rizikujete i izađete iz zone udobnosti.

Ostati u stagnaciji jednostavno nije opcija pod uticajem ovog mjeseca koji voli spontanost – a zahvaljujući prisustvu Merkura i Venere u Strijelcu, možda ćete posipati nešto od ovog kosmičkog začina u svoje odnose i društveni život. Budite spremni isprobati nove stvari i odvojiti se od uobičajenog načina razmišljanja. Vaša uvjerenja se razvijaju i paradigme se mijenjaju, stoga se nemojte bojati napustiti svoje prošle ideale.

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum