Trenutno čitaš
Predstojeći tranzit Venere u Strijelcu je vrijeme da romansa bude prioritet

Predstojeći tranzit Venere u Strijelcu je vrijeme da romansa bude prioritet

Da li ste tražili malo zabave u životu – a posebno ljubavi? Nakon vrtoglave godine, velika je šansa da je većina nas spremna za blistavu pauzu i malo romantične avanture, što je upravo ono što nam Venera sprema dok prelazi u Strijelca. Od 16. novembra do 10. decembra, ljupka Venera prelazi u Strijelca, promjenjivi vatreni znak, tranzit koji će fokus staviti na ljubav.

Venera je planeta ljubavi i ljepote, a čak je povezana s finansijama i obiljem, pa je posebno ugodna u sretnom znaku Strijelca. Iako Venera nije njegova vladajuća planeta, njih dvoje dijele sličnu osobnost po tome što oboje uživaju u društvenoj povezanosti, avanturama i luksuznim aktivnostima i predmetima.  Venera želi da bude okružena ljepotom, dok Strijelac želi iskustva. Kada Venera pređe u ovaj znak, to nam pomaže da vidimo ljepotu u svakom iskustvu.

Ultra magazin

Ako je Venera u Škorpiji udahnula romantici tamnije, opsesivnije nijanse, ovaj nadolazeći tranzit Venere u Strijelcu će od nas tražiti da pokažemo ljubav na direktniji i bezbrižniji način, inspirišući nas da prihvatimo Strijelčevu stranu života: avanturu, važne izjave i “čaša do pola” puna način razmišljanja.

Dio razloga za ovaj sveukupni optimizam u vezi s romantikom ima veze sa slučajnim postavljanjem Strijelčeve vladajuće planete, Jupitera, koja će krenuti direktno 24. novembra, nakon retrogradnosti u saosećajnim Ribama, znaku kojim takođe vlada. Jak Jupiter (sreća, velikodušnost, ljubav, mudrost) će dodati sloj magije na teme kojima vlada Venera (želja, novac, lepota i ljubav) tokom ovog tranzita.

Budite vrlo jasni sa svojim romantičnim namjerama u narednih nekoliko sedmica. Strijelac voli dobru metu za pogađanje – a s Venerom u njegovom znaku, njegove strijele bi trebale funkcionisati više kao Kupidonove.

Ultra magazin

Kao i kod svih tranzita, neki dani su bolji od drugih. Evo tri na koja treba obratiti posebnu pažnju.

21. novembra brbljivi Merkur i Venera će biti u konjunkciji u Strijelcu. Ove dvije planete zajedno sa Strijelcem su glasne i društvene. Uz ovu energiju, ovo bi mogao biti odličan dan da kažete ljudima koliko vam je stalo do njih, da priznate svoju ljubav ili to ozvaničite.

Pročitaj

24. novembra, Mjesec će se udružiti sa Venerom u lijepoj konjunkciji. Mjesec se odnosi na osjećaje, a Venera u Strijelcu je posebno društvena. Trebali biste se osjećati lagodnije u društvu drugih ljudi i u javnosti oko ovog datuma. Ako ste jedan od rezervisanijih ili privatnijih znakova (Jarac, Škorpija, Rak), izađite iz svoje ljušture ovog dana. A ako ste jedan od društvenih znakova, bićete u još boljoj formi.

I, konačno, 9. decembar. Neposredno prije nego što Venera napusti Strijelca, čini kvadrat sa Jupiterom u Ribama. Obično kvadrati mogu biti pomalo problematični tranziti, ali ovaj je malo drugačiji. Umjesto teške energije, doživjećemo ono što je poznato kao „međusobno primanje“. Jupiter vlada znakom Strijelca, dok je Venera egzaltirana u Ribama. To znači da obje planete rade na ciljevima i da se ružni kvadrat mijenja iz teškog aspekta u pozitivan.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum