Trenutno čitaš
Sezona Strijelca nam donosi optimizam, ekspanziju i uživanje!

Sezona Strijelca nam donosi optimizam, ekspanziju i uživanje!

Bingo Group
Bingo Group

Stiže nam sezona Strijelca! Sunce će boraviti u ovom znaku zodijaka od 22. novembra do 21. decembra.

Sezona Strijelca je tradicionalno vrijeme za optimizam, ekspanziju i uživanje. Izašli smo iz sezone Škorpije, koja je mračna i ozbiljna, i spremni smo to odbaciti i biti otvoreniji nego što smo bili.

Ultra magazin

Ova sezona Strijelca dobija odmah nalet energije zahvaljujući ulasku Merkura u Strijelca 17. novembra, Veneri u Strijelca 16. novembra i mladom mjesecu u Strijelcu 23. novembra. Ovome se dodaje Jupiter, prirodna vladajuća planeta Strijelca, koja završava svoju retrogradnost 23. novembra.

Ali sada kada se još jednom kreće naprijed – i to u romantičnim Ribama koje jačaju maštu, sve dok ponovo ne uđe u Ovna 20. decembra – ponovo možete vidjeti jupiterov pojačavajući efekat. Ovisno o tome kroz koju se oblast vaše natalne karte kreće, to bi moglo značiti više profesionalnih mogućnosti (deseta kuća karijere), više perspektiva za zabavljanje (peta kuća romantike), više intimnosti (osma kuća seksa) itd.

Merkur nam pomaže da se fokusiramo i razmišljamo šire, dok nam Venera pomaže da radimo na slaganju. Mlad mjesec donosi dodatne mogućnosti, a mi možemo slijediti nove početke koji nam otvaraju nova vrata.

7. decembra, posljednji pun mjesec u godini pada u Blizancima, komunikativnom promenljivom vazdušnom znaku. Uparen sa Marsom i formirajući harmoničan trigon sa Saturnom, ovo bi mogao biti pravi trenutak u kojem ste spremni ne samo da podijelite kako se osjećate, već i preduzmete konkretne korake kako biste svoju viziju pretvorili u stvarnost.

Ultra magazin

Problem tokom sezone Strijelca? Retrogradni Mars, koji je na snazi ​​tokom cijele sezone. Mars se kreće unazad, što izaziva mnogo iritacije, pogoršanja i frustracije. Mars je u Blizancima, znaku direktno nasuprot Strijelca, tako da ovo može donijeti opoziciju koju ne očekujemo. Strijelac i Blizanci su znakovi komunikacije, pa moramo imati na umu svoje riječi. Inače, prilično lako upadamo u rasprave. Izbjegavajte oštar jezik!

Pokušajte se fokusirati na to da dobijete malo prostora i da ne budete previše strogi prema sebi ili drugima. Maksimalno iskoristite nalet energije odmah na početku sezone kako biste imali nešto pozitivno na što se možete fokusirati.

Pročitaj

Strijelac je Vatreni znak. Stoga se smatra pozitivnim horoskopskim znakom. Strijelac želi uživati, zabaviti se i ne biti previše ozbiljan, ali ipak može naučiti iz svega što radi, čak i ako na prvi pogled nije ozbiljno. Svako iskustvo je iskustvo učenja za Strijelca.

Strijelac je takođe promjenjiv znak, pa je stalno u pokretu. Strijelac ne voli stajati mirno i lako mu može dosaditi, pa mu treba puno posla.

Prirodna vladajuća planeta za Strijelca je Jupiter, sretna, ekspanzivna planeta mogućnosti. Ovo čini Strijelca znakom koji je malo sretniji od svih ostalih, a mi možemo dobiti mali postotak te sreće tokom sezone Strijelca.

 

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum