Trenutno čitaš
Maya Sar: Vjetar je metafora za promjenu, pokret, poletnost i hrabrost

Maya Sar: Vjetar je metafora za promjenu, pokret, poletnost i hrabrost

Poznata kantautorka Maya Sar, objavila je novu pjesmu pod nazivom “Vjetar”. “Pronađite vjetar koji će vas voditi tamo gdje želite ići. Život je predragocjen”, poručuje Maya. Pjesma “Vjetar” je nastala kao dio projekta #PlanBfondacije, koja ima za cilj pružiti pomoć muzičarima iz regije, koji se nalazi u teškoj životnoj situaciji. Sa Mayom smo razgovarali o njenoj novoj pjesmi, preseljenju u Ljubljanu i planovima za budućnost.

Objavili ste novi singl „Vjetar“ u okviru projekta #PlanBfondacije, koja pomaže muzičarima. Kako je došlo do ove saradnje?

Pjesma je nastala sasvim spontano. Na poziv producenta, Voje Aralice, kompozitora i osnivača fondacije Plan B, Zorana Konevića, pristala sam da se pridružim projektu Plan B fondacije. Sama melodija mi je bila bliska, inspirativna, tako da sam stihove napisala relativno brzo.

Šta je bila inspiracija za pjesmu, koja je već sad pobrala mnogo odličnih komentara na društvenim mrežama?

Drago mi je da se publici pjesma svidja, jer je i za mene lično jedno osvježenje. Razmišljajući o tome koliko smo svi skloni živjeti u ustaljenim matricama, bojeći se da mijenjamo ono što nas zapravo sputava, motiv vjetra se sam nametnuo, kao metafora za promjenu, pokret, poletnost i hrabrost, koja je za sretan život jako potrebna.

maya sar vjetar

Nedavno ste se sa porodicom preselili u Ljubljanu. Da li Vas je ovaj „Vjetar“ odnio tamo?

Izmedju ostalog, jeste! Godinama smo na relaciji Sarajevo-Ljubljana zbog projekata, koje radimo. Kako sarađujemo sa kolegama iz cijele regije i stalno putujemo, taj vjetar nam je postao svakodnevnica i zapravo se u svakom gradu osjećamo domaće.

Pročitaj

Da li je preseljenje uticalo na Vašu muziku i inspiraciju?

Da, u pozitivnom smislu. U kontaktu sa novim muzičarima, scenom i životnim spoznajama, dobila sam neke nove stvaralačke impulse, koji mi prijaju i mislim da dobro utiču na moju kreativnost.

Šta možemo očekivati od Maye Sar u budućnosti?

Radim na albumu, bez prisile i rokova. Želim da i naredni, kao i prvi, bude nešto čime ću se ponositi. U međuvremenu, pišem pjesme i za moje kolege, spremam singl po singl i nadam se boljem vremenu za sve nas, kako bismo se što prije sreli na koncertima.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum