Trenutno čitaš
Sve što trebaš znati o Neptunu i Jupiteru koji vladaju znakom Riba

Sve što trebaš znati o Neptunu i Jupiteru koji vladaju znakom Riba

ribe

Jedinstvenost svakog znaka zodijaka, otkriva se i kroz planetarne vladare. Svaka planeta ima određenu vrstu energije i vibracije, koje utiču na horoskopski znak kojim vlada i čini ga posebnim i drugačijim.

ribe
Ultra magazin

Maštovitim i ultraromantičnim znakom Riba, vladaju Jupiter – prema tradicionalnoj astrologiji i Neptun po modernoj astrologiji. Zahvaljući ovim planetama Ribe imaju upečatljivu maštu i nenadmašnu intuiciju, pa su tako stekle reputaciju iluzionista sklonih veličanstvenom fantaziranju.

Neptun, magična planeta, hrani snove, izaziva da se vrijeme više provodi na određenoj vibraciji, nego na praktičnom radu, pa nije ni čudo što Ribe često imaju razmišljnja o beskrajnom Univerzumu.

U tradicionalnoj astrologiji, Ribe dijele planetarnog vladara Jupitera sa Strijelcem – optimističnom planetom, koja ovim znakovima daje njihov ružičasti pogled na život. Kada je riječ o modernom vladaru Riba, Neptunu, on vlada duhovnošću i dodaje malo transcendentalnog duha kreativnim Ribama.

Foto: Ultra magazin

Neptun upravlja svim stvarima, koje uključuju duhovnu dimenziju, poput psihičkih moći, intuicije i snova – što objašnjava, zašto ovi maštoviti horoskopski znakovi imaju reputaciju kreativnih i ponekad zabludnih imaginacija. U rimskoj mitologiji, Neptun je bog slatke vode, pogodan za predstavljanje vodenog znaka, koji simbolizuje Riba.

„Zainteresovaniji za vrijeme snova nego za stvarnost, Neptun otkriva šire ljudsko Ja u svijesti svemira, kako bismo primili duhovne blagoslove, vodstvo i daleko iskustvo ekstatičnog jedinstva sa samim životom“, objašnjava Bray.

Budući da Neptun ima znatno kraće dane od Zemlje (potrebno mu je samo 16 sati da se potpuno okrene), emocionalni vodeni znak Riba, koji apsorbuje energiju ove maštovite planete provodi većinu svog vremena lutajući u sanjarenju ili prelazeći natprirodno carstvo. Smrznuti džin je povezan sa zabludom i nepraktičnim načinom razmišljanja, pa otuda i oblačnost i opšta konfuzija, koju dobijamo kada Neptun krene retrogradno.

Foto: Ultra magazin

Nerealna razmišljanja ledenog diva utiču na sposobnost Riba, da analitički obrađuju osjećaje ili situacije, držeći ih u stalnom stanju bijega. Upravo je to objašnjenje zašto su sklone da se često obmanjuju, dok s druge strane, horoskopski znakovi Riba imaju dar da vide izvan zemaljske ravni zbog Neptunovog ključa za duhovno carstvo.

„Neptun daje Ribama veoma osjetljive i empatične kvalitete, povećavajući duhovnu moć ovog horoskopskog znaka i često neodoljiv doživljaj emocija“, kaže Bray. “Ova sanjiva planeta, obezbjeđuje Ribama nevjerovatno psihodeličan unutrašnji pejzaž osjećaja, snova, vizija, senzacija i kreativnosti.”

Foto: pixabay

„Ribe treba da nauče, kako da kanališu svoja osjećanja na zdrav način ili u suprotnom rizikuju da se razdvoje i napuste svoje zemaljsko tijelo, dok lebde u carstvo fantazije, kako bi se izborile sa ogromnom svješću“, objašnjava Bray.

Pročitaj

Nasuprot sanjivom Neptunu stoji Jupiter, koji je prikladno nazvan po rimskom “kralju bogova” u mitologiji. U astrologiji, ova planeta vlada obiljem, prosperitetom i bogatstvom. Jupiter kao planeta sreće, povezan je sa širenjem i učenjem, podstičući rast i žeđ za znanjem.

Poput Strijelca, poznatog po svom svijetlom načinu života, horoskopski znakovi Ribe su blagoslovljeni Jupiterovim znanjem, koje se stalno širi i traga za nečim više. Jupiter daje Ribama fluidnost, koja im je potrebna da se prilagode različitom okruženju, ali uglavnom se Jupiterov uticaj na Ribe koncentriše na njihov sistem vjerovanja.

Jupiterov uticaj na Ribe je takav da njihove snove gura na rub stvarnosti. Jupiterovo pojačanje ponekad može preuveličati ili pojačati osećanja Riba, što može povećati njihovu osjetljivost.

Između Neptuna, koji raspršuje magiju i Jupitera, koji najemotivnijem vodenom znaku daje pljusak optimizma, nije ni čudo zašto je Ribama obično ugodno u duhovnom carstvu, čak i ako to drugi ne razumiju.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum