Trenutno čitaš
Kako izabrati savršen kauč za dnevnu sobu

Kako izabrati savršen kauč za dnevnu sobu

Gala Home
Gala Home

Što se tiče uređenja dnevne sobe, jedna od najvećih i najvažnijih komponenti je kauč, koji mora da bude udoban, funcionalan i dekorativan. Dakle, ima smisla da prilikom kupovine ovog komada namještaja, posvetiš više pažnje i vremena, da pronađeš savršeni kauč. Predstavljamo ti trendove u uređenju dnevne sobe, kada su u pitanju prijedlozi i savjeti za pronalazak savšrenog kauča, koji je elementarni dio svake dnevne sobe.

Foto: Sylvie Li

Pliš

Ovo je vrlo elegantan i grandiozan trend. Plišani kauč može imati simpatične nabore ili biti u glatkoj varijanti. Takođe, može biti u raznim bojama i dezenima. Trenutno je plišani kauč u jarkim ili zemljanim bojama, hit na društvenim mrežama.

Foto: Marisa Vitale

Bijela eko koža

Ovo vjerovatno ne iznenađuje, budući da je kauč tamne boje eko kože, već postao dosadan. Zato se sada sve više potencira bijela i bež eko koža, što izgleda mnogo čistije, elegantnije i klasičnije. Takođe, lakše je dekorisati ostatak dnevne sobe, ako imaš bijeli kauč ili garnituru.

Foto: CB2

Trikotaža

Kauč presvučen trikotažom ili nekom tkaninom poput ugodnog džempera, daje osjećaj topline i udobnosti. Ovaj trend se naziva još i bouclé trend. Pripazi samo da ipak odabereš neku tamniju nijansu, koja se ne prlja tako lako, jer je ove materijale malo teže očistiti.

Foto: Urban Outfitters

Modularni presjeci

Modularni presjeci i neobično šivane tkanine za kaučeve, se takođe pojavljuju u živim, minimalističkim prostorima i porodičnim dizajnima prostora. Modularna priroda, omogućava da se ovi komadi namještaja, lako preuređuju i koriste, kako bi odgovarali različitim potrebama tokom dana. Ovakav dizajn kauča, djeluje kao da ima više mjesta za sjedenje i djeluje vizuelno veći, nego što jeste. Djeluje opuštenije, mekano, prirodno i udobno.

Foto: Mel + Mario

Bez ivica

Želiš li kauč poput ležaljke na plaži, bez ivica i naslona, idealno mjesto za izležavanje, čitanje knjige ili gledanje filma? Asimetrična estetika, postaje sve popularnija u dizajnu. Ovo možda nije najbolja ideja za goste ili više ukućana, ali ako imaš dovoljno prostora u dnevnoj sobi, pored nekog klasičnijeg kauča ubaci i ovaj ležaj bez ivica i naslona, za one dane kada poželiš dobro da se odmoriš i izležavaš uz dobru knjigu ili film.

Foto: Pottery Barn Teen

Visoke ivice

Ponekad ti treba malo intime i poželiš da je tvoj kauč poput vagonskog kupea, sa visokim ivicama sa strana. Kada sjedneš u takav kauč, nekako se osjećaš sigurnije i udobnije. Ovaj trend je bio popularan 60-tih godina. Izgleda vrlo elegantno i klasično.

Pročitaj

Foto: spotools.com

Zemljani tonovi

Do sada su bili popularni hladniji tonovi za kauč, međutim sada su u trendu zemljani tonovi. Idealan materijal je baršun u boji senfa, kamilice, dakle neki oker tonovi.

Foto: anthropologie.com

Oblik mahunarke ili bubrega

Drugačiji oblik kauča je sada trendi, poput kaučeva u holivudskim filmovima. Daje dramatičniji izgled, dozu elegancije, ali i ekstravagancije.

 

Izvor: apartmenttherapy.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum