Ultra Ukusno

Jaja sa brusketama na italijanski način

Bingo
Bingo

Ovako napravljena jaja mogu biti obilno predjelo za ručak ili obrok sam po sebi. Pripremi jaja na italijanski način i uživaj uz bruskete u okusima paradajza, mocarele i kobasice.

jaja sa brusketama
Foto: JEN CAUSEY
Sastojci:
  • 1 baget, prepolovljen i narezan po dužini
  • 1 ½ kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 100g mocarele niske vlažnosti, narezane na 8 komada
  • 340g ćureće kobasice (ili neke druge)
  • 1 ½ šolje sjeckanog crvenog luka
  • 3 čena bijelog luka, isjeckana
  • 1 limenka paradajza sosa od 900g
  • 1 ½ kašičice svježeg origana, plus još za posluživanje
  • ¾ kašičice košer soli
  • 4 velika jaja
  • ¼ kašičice crnog bibera
Priprema:

Zagrij rernu na 200 stepeni. Stavi kriške bageta na lim za pečenje; premaži uljem i stavi na svaki po 2 komada mocarele. Peci dok sir ne postane pjenušav i ne porumeni, oko 12 minuta.

U međuvremenu, zagrij veliku tavu otpornu na prijanjanje na srednje jakoj vatri. Dodaj kobasicu i kuvaj, miješajući i lomeći je drvenom kašikom, dok se skoro ne skuva, 5 minuta. Dodaj luk i bijeli luk i kuvaj, miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 3 minuta. Umiješaj paradajz, origano i so. Pusti da provri i kuvaj, povremeno miješajući, dok se malo ne zgusne, oko 3 minuta.

Smanji temperaturu rerne na 190 stepeni.

U sos razbij jaja, ostavljajući razmak između njih. Pospi biberom. Prebaci u rernu i peci dok se bjelanca ne stegnu, a žumanca ostanu još uvijek mekana, 7 do 9 minuta. Pospi origanom. Posluži u činijama sa tostom od mocarele.

Slični članci

Kremasta palenta sa umakom od gljiva

Ultra magazin

12 jednostavnih savjeta za kuhanje tjestenine

Ultra magazin

Ukusne cimet rolnice koje morate probati

Ultra magazin