Trenutno čitaš
Zvijezda “Briljantina” umrla u 73. godini života

Zvijezda “Briljantina” umrla u 73. godini života

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Olivia Newton-John umrla je u 73. godini nakon dugogodišnje i teške borbe sa rakom dojke. Glumica i pjevačica je preminula u svom domu u Kaliforniji u ponedeljak, 8. avgusta, prema riječima njenog supruga Džona Isterlinga, koji je tu vijest objavio putem Fejsbuka. „Molimo da svi poštuju privatnost porodice u ovom veoma teškom trenutku“, navodi se u saopštenju. “Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina, dijeleći svoje putovanje sa rakom dojke.”

umrla olivia newton john
Foto: independent.ie

U postu se nastavlja: „Njena iscjeliteljska inspiracija i pionirsko iskustvo s biljnom medicinom nastavlja se sa fondom Olivia Newton-John Foundation, posvećenom istraživanju biljne medicine i raka. Umjesto cvijeća, porodica traži da se bilo kakve donacije u njeno sjećanje daju Fondu Olivia Newton-John Foundation.”

Zvijezdi “Briljantina” dijagnostifikovan je rak dojke 1992. godine, podvrgnuta je djelomičnoj mastektomiji i operaciji rekonstrukcije. Njena bolest se vratila 2013. godine i po treći put 2017. godine.

„Osjećam se srećnom što to doživljavam po treći put, znate? Morate pronaći svijetlu tačku; u svakoj lošoj situaciji postoji dobro,” ekskluzivno je rekla za Us Weekly o svom načinu razmišljanja u aprilu 2019. “Veoma sam pozitivna. Ja sam čovjek, imam svoje trenutke straha i anksioznosti kao i svi, ali generalno biram da budem pozitivna jer vi kreirate svoj svijet onim što mislite. A ako mislite mračne misli, stvorićete mračni svijet.”

umrla olivia newton john
Foto: PAUL PLAZA (AFP)

Pjevačica i glumica je dodala: “Ako razmišljate pozitivno, stvorićete pozitivan svijet oko sebe i privući pozitivne ljude k sebi. Ja sam veoma srećna u svim tim oblastima; Imam najboljeg muža na svijetu i najbolju ćerku. Ja sam sretna.”

Najpoznatija po ulozi Sandy u “Briljantinu” iz 1978. godine, četverostruka dobitnica Grammyja takođe je imala uspješnu karijeru kao solo umjetnica, prodavši više od 100 miliona ploča širom svijeta. Ostale značajne filmske zasluge uključuju Xanadu iz 1980., Sordid Lives iz 2000. i njenu posljednju poznatu ulogu, The Very Excellent Mr. Dundee iz 2020. godine. Na malom ekranu nastupala je i kao voditeljka i kao muzički gost u emisiji Saturday Night Live 1982., a pojavila se kao ona sama u Gleeju 2010. godine.

Pročitaj

John Travolta je odao dirljivu počast svojoj koleginici Oliviji Newton-John riječima:

„Moja najdraža Olivija, učinila si sve naše živote mnogo boljim. Tvoj uticaj je bio nevjerovatan. Toliko te volim”, napisao je Travolta (68) na Instagramu uz fotografiju Face Off zvijezde. “Vidimo se na kraju i svi ćemo ponovo biti zajedno. Tvoj od prvog trenutka kada sam te vidio i zauvijek! Tvoj Deni, tvoj Džon!”

Izvor: usmagazine.com

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum