Trenutno čitaš
Jabuke u lisnatom tijestu

Jabuke u lisnatom tijestu

Jelen pivo - Za naša dobra vremena
Jelen pivo - Za naša dobra vremena

Jesen je divno doba za slastice s jabukama. One nisu samo ukusne, već su i prepune hranljivih materija.  Jabuke u lisnatom tijestu su ukusan desert  u kojem ćeš uživati. 

Ovaj kreativni recept je veoma jednostavan za pripremu.

Sastojci:

  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 2-3 jabuke srednje veličine
  • 1/4 šolje šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 jaje (žumanjce)
  • šećer u prahu za posipanje (po želji)

Priprema:

Uzmi parče odmrznutog lisnatog tijesta i izreži krugove. Premaži ih javorovim sirupom ili džemom.

Na vrh stavi jabuke, narezane na tanke listiće. Rubove tijesta namaži žumancem. Jabuke pospi šećerom i cimetom.

U prethodno zagrijanoj rerni peci na 180-200 stepeni 10-12 minuta, dok ne porumeni.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum