Trenutno čitaš
Evo šta svaki znak i podznak očekuje u periodu eklipsi

Evo šta svaki znak i podznak očekuje u periodu eklipsi

Bingo - Osmomartovski projekat
Bingo - Osmomartovski projekat

Sezona pomračenja počinje, stoga držite se čvrsto. Prvo, Pluton završava svoju petomjesečnu retrogradnost 10. oktobra. Pluton je planeta transformacije, pa će njegov pomak direktno u Jarcu imati značajan efekat na nas na ličnom, psihološkom i kolektivnom nivou.

Trebali bismo težiti tome da budemo strpljiviji prema sebi ili drugima u ovim danima eklipsi umjesto da projektujemo svoje strahove, brige ili nesigurnosti na druge. Da, sve se mijenja, ali podsjećanje da je promjena najstalnija istina u životu može nam donijeti olakšanje.

Ultra magazin

Još jedan vrhunac ovog oktobra mjeseca je Mars, planeta akcije, koja ulazi u Škorpiju, jedan od znakova kojim ova planeta vlada. Od 12. oktobra pa narednih 6 sedmica Mars je u Škorpiji. Ovaj Mars signalizira kolektivni fokus na introspektivne aktivnosti kao što su meditacija, vođenje dnevnika, seksualno iscjeljivanje i traženje srodne duše. Naše opsesivne i tvrdoglave crte takođe se mogu pojačati tokom ovog tranzita, kao i naša ukupna želja i disciplina.

Jednom kada pomračenje Sunca u Vagi nastupi 14. oktobra, bićemo otvoreni za različite perspektive, koje se prije nisu činile izvodivima ili dostupnima. Sezona eklipsi ima nepredvidivu energiju, stoga je najbolje da raspored ovaj vikend bude suzdržan i da ostanemo u razgovoru sami sa sobom o tome šta smo spremni donijeti novo u svojim životima sljedećih šest mjeseci. Evo kako ćemo se osjećati u narednim danima, jer u nastavku slijedi prognoza za sve znakove i podznake.

Ultra magazin

Ovan

Vaš planetarni vladar Mars ulazi u Škorpiju. Vjerojatno ćete se osjećati više magnetično, strastveno i tajanstveno tokom ovog tranzita u narednih 6 sedmica. Plutonov direktan pomak u znaku Jarca 10.10. pomaže vam da restrukturirate svoje profesionalne ciljeve za ostatak 2023. Možda ćete se osjećati motivisanim vezati labave krajeve na projektu, koji ste započeli početkom godine, ali ovaj put ga rješavate uz osvježenu perspektivu koja vam omogućuje da efikasnije postignete svoje ciljeve.

Pomračenje Sunca u Vagi 14.10. povećava snažnu želju za intimnošću i druženjem – tražite zagrljaje, maženje i poljupce, a ovo je jedno od najboljih doba godine da se svjesno i aktivno otvorite njihovom primanju od pravih ljudi, uključujući i sebe. Ako se priklonite ovom slobodoumnijem načinu davanja i primanja ljubavi, sljedećih šest mjeseci vašeg ljubavnog života vjerojatno će se činiti osvježavajuće drugačijima, pogotovo jer je Chiron, naš iscjelitelj, trenutno retrogradan u Ovnu, pomažući vam da se izliječite od prošlih trauma.

Bik

Bikovi, sve se brzo mijenja i u ovom periodu ćete se naći fokusirani na transformacije koje želite napraviti u svojim najbližim odnosima (zbog tranzita Marsa kroz Škorpiju u narednih 6 sedmica). Takođe ćete biti raspoloženi ozbiljnije shvatiti svoje wellness putovanje, odnosno unijeti više lakoće u umijeće brige o sebi. To bi moglo izgledati kao upisivanje redovnijih časova teretane, fitnesa ili joge, početak rada u vrtu ili pijenje više vode. Samo vi znate šta je vašem tijelu potrebno da bi se osjećalo njegovano i opušteno, a Plutonov direktan pomak u Jarcu 10. oktobra, u kombinaciji s Marsovim ulaskom u Škorpiju 12. oktobra, a nakon čega slijedi pomračenje Sunca u Vagi 14. oktobra, dovesće do manifestacije vašeg najboljeg, holističkog života.

Pomračenje Sunca u Vagi pokreće glavne Venerine vibracije u vašem umu i srcu, a takođe vas podstiče da uključite više harmonije u svoju dnevnu rutinu. Dotaknite se duha Jupiterove trenutne retrogradnosti kroz svoj znak kada razmišljate o holističkim praksama koje vam pomažu da se naslonite na lakoću i disciplinu istovremeno. Ako ste bili raspoloženi promijeniti stvari, nekoliko novih opcija za vaš užitak i zadovoljstvo vjerojatno će se pojaviti tokom ovog prolaska eklipse. Vaša je misija biti spremni izaći iz svoje zone udobnosti i reći da.

Ultra magazin

Blizanci

Blizanci, raspoloženi ste za igru ​​i avanture, pogotovo sada kada vaš planetarni vladar Merkur sljedeće dvije sedmice boravi u Vagi. Takođe, doživljavamo pomračenje Sunca u Vagi 14. oktobra. Dani koji prethode ovom mladom mjesecu je razdoblje tamnog mjeseca, pa je sasvim normalno ako se od ponedjeljka do petka istovremeno osjećate društvenim, ali spremnim da se osamite i budete introspektivniji.

Počevši od 12. oktobra, Marsov tranzit od 6 sedmica kroz Škorpiju pojačava vaše radoholičarske sklonosti i vaše opsesivne crte. Ovo bi vam zapravo moglo biti neobično zabavno, jer ćete se osjećati motivisanije, strastvenije i ambicioznije nego inače, pogotovo jer se Pluton pomaknuo direktno u Jarca 10. oktobra, zapalivši veći osjećaj za disciplinu i strategiju u vašem umu. Ovo je definitivno moćno vrijeme za nastavak vaših preduzetničkih nastojanja, možda s pravim poslovnim partnerom(ima) uz vas. Prisutnost Merkura u Vagi i pomračenje Sunca u Vagi 14. oktobra, će pomoći da se saradnja pokaže skladnom sa dobro uravnoteženom energijom.

Rak

Kao Mjesečevom djetetu, početak sezone pomračenja povećava vašu osjetljivost i intuitivnu svjesnost, a takođe može testirati vaše strpljenje i pojačati osjećaj iscrpljenosti. Na vašu sreću, Pluton se pomjera direktno u Jarcu ove sedmice, omogućujući vam da svoje partnere i sebe vidite u jasnijem i realističnijem svjetlu.

Pomračenje Sunca u Vagi podstiče vas da počnete ispočetka u područjima svog života, koja su se nekad činila stagnirajućima ili previše predvidljivima. Mnogi Rakovi mogu osjetiti inspiraciju da se presele u novi grad, zemlju ili kontinent, ili alternativno, da požele dobrodošlicu novom ljubimcu, biljci ili novom čovjeku u svoj dom.

14. oktobra pomračenje u Vagi naglašava mogućnost za novi početak u vašem kućnom sektoru, bez obzira jeste li u potpunosti spremni prihvatiti to novo poglavlje ili ne. Super stvar kod ovog pomračenja je ta što nema potrebe postavljati namjere mladog mjeseca – samo se fokusirajte na namjere kroz svoje dnevne radnje i način na koji idete kroz život.

Ultra magazin

Lav

Kao znak kojim vlada Sunce, vjerojatno ćete se osjećati nabrijano pomračenjem Sunca u Vagi. Aktivira vaš sektor komunikacije i kreativnosti, signalizirajući da će to područje vašeg života proći kroz duboke promjene u nadolazećim mjesecima i godinama (ovo je početak dvogodišnje priče o pomračenjima). Ako imate priliku nastupiti ili biti javno slavljeni ovih dana, recite da, pogotovo kada Mars uđe u Škorpiju 12. oktobra, ulijevajući vam dinamičnije i magnetične vibracije.

S Plutonom koji se pomjera direktno u Jarcu, vaš sektor dobrobiti i usluga je aktiviran, podstičući vas da pronađete načine da se mentalno disciplinujete, a da se ne iscrpite. Ovo je možda lakše reći nego učiniti, posebno tokom sedmice pomračenja Sunca, pa ako smatrate da ste previše samokritični dok pokušavate postići svoje prekretnice, podsjetite se da si date predah.

Djevica

Djevice, sada kada je vaš planetarni vladar Merkur napustio vaš znak nakon dužeg boravka i ušao u prozračni znak Vage, vjerojatno ćete se osjećati opušteno i ekspanzivno, čak i usred sezone pomračenja. Plutonov direktan hod u Jarcu balansira tu energiju tako što vas uzemljuje i pruža vam osjećaj smirenosti. Marsov ulazak u Škorpiju aktivira vaš komunikacijski sektor i mogao bi dovesti do toga da izrazite svoje emocije snažnije, nego što ste to činili tokom cijele godine – posebno kada su u pitanju kreativne teme.

Sve ovo vas priprema za pomračenje Sunca u Vagi ovog vikenda, koje osvjetljava vaš sektor novca i samopoštovanja za sljedećih šest mjeseci, i dalje (ovo pomračenje Sunca je početak dvogodišnjeg ciklusa pomračenja u vašem sektoru novca). Zabavite se vizualizirajući sebe kako zarađujete iznos novca koji mislite da zaslužujete – ili bolje od toga. Recite tačno šta biste učinili s tim obiljem i kako biste se osjećali. Takođe vas zanimaju nemonetarni načini na koje obilje već postoji unutar i oko vas. Izvođenje takvih vježbi afirmacija privući će još više bogatstva u vaš život, u svim oblicima i formama.

Ultra magazin

Vaga

Ovaj period sve se vrti oko vas drage Vage. Snažan novi početak zapaliće se 14. oktobra sa snažnim pomračenjem Sunca u Vagi, koje će izazvati ogromne promjene u vašem životu tokom sljedeće dvije godine. Dani prije pomračenja biće duhovno teški, jer postoji mnogo tereta, koji morate odbaciti tokom razdoblja tamne mjesečine. Njegujte svoju osjetljivost umjesto da bježite od nje. Do trenutka kada pomračenje nastupi ovog vikenda, osjećaćete se preporođeno.

Merkur je sada u vašem znaku sljedeće dvije sedmice, a Mars ulazi u Škorpiju. Ova planetarna promjena naglašava da postoji potencijal za značajne promjene u vašem finansijskom sektoru sljedećih 6 sedmica. Vrijeme je da osmislite strategiju i bolje organizujete svoje finansije kako biste mogli pronaći načine za održivi razvoj svog doma. Možda ćete se osjećati pomalo zastrašeno ozbiljnijom energijom, koju ovaj tranzit emituje, ali kada jednom odlučite krenuti naprijed s uvjerenjem, osjećaćete se kao da su vam izrasla krila.

Škorpija

Pomračenje će se dogoditi 14. oktobra u znaku Vage, čime započinje novi dvogodišnji ciklus pomračenja na osi Ovan/Vaga. Vaš sektor spiritualnosti, iscjeljivanja, samoće i zatvaranja stoga se aktivira početkom sezone pomračenja, čineći ovo jednim od emocionalno najtežih sedmica, koje ste do sada iskusili ove godine. Udahnite svoj put kroz sve tjeskobe ili nelagode koje možda doživljavate dok se suočavate s elementima iz svoje prošlosti, zbog kojih ste se osjećali zaglavljenima.

Pročitaj

Uz ovu aktivaciju pomračenja, vaš planetarni vladar Pluton završava svoju retrogradnost u Jarcu. Primijetićete da se osjećate manje rezervisano kada je u pitanju prenošenje vaše istine onima oko vas i postavljanje potrebnih granica. Plutonov dikrektan hod pomaže vam da pređete na viši nivo i bolje razlučite šta je vrijedno vašeg vremena, energije i kreativnosti. Možda ćete se osjećati spremnima tražiti povišicu na poslu ili potpuno promijeniti svoju preduzetničku strategiju ako radite za sebe. Vjerujte svojim instinktima u ovom periodu pomračenja, ali svakako budite oprezni, jer ulazak Marsa u vaš znak mogao bi učiniti da se osjećate kao da ste nadljudi sa nekim super moćima.

Ultra magazin/pinterest

Strijelac

Šta srce treba da se osjeća sigurnim? Plutonov direktan hod u Jarcu ukazuje na to da ćete doživjeti postepenu, ali pozitivnu promjenu u svojim finansijama sljedećih mjeseci. Sjajan je period za izradu plana za ovo posljednje tromjesečje.

Uz pomračenje Sunca u Vagi koje obasjava vaš društveni sektor, možda ste spremni procijeniti kako se ponašate kao prijatelj i kako želite da se drugi ponašaju prema vama. Koliko god ste poznati kao divlji duh i društveni leptir, Marsov prelazak u Škorpiju 12. oktobra, aktivira najosjetljiviji i najprivatniji sektor vaše karte, čineći vas više fokusiranim na kvalitetu, nego na kvantitetu kada se radi o tome koga imate u blizini i zašto.

Jarac

U kakav ste epski period ušli dragi Jarčevi. Prvo Pluton završava svoju petomjesečnu retrogradnost u vašem znaku. To vam pomaže povećati samopouzdanje dok pozdravljate energiju nadolazećeg pomračenja Sunca. S Marsom, planetom akcije, koja prelazi u Škorpiju, vjerojatno ćete se osjećati izbirljivije kada se radi o tome koga nazivate prijateljem. Ako ste sumnjali u nečije motive, mogli biste se odlučiti distancirati od njih i ovaj period provesti više vremena sami sa sobom. Samo se pobrinite da ne dopustite da vaša nesigurnost prouzrokuje da pogrešno shvatite situaciju.

Pomrčenje Sunca u Vagi stimuliše vaš sektor putovanja i ekspanzije. Nemojte se iznenaditi ako vas ovaj mjesec iznenada zadesi putna greška ili završite s potpunom promjenom strategije svoje karijere. Dio vas žudi za ponovnim otkrivanjem, a to bi moglo izgledati kao skok u potpuno novo polje i dopuštanje da ponovno budete početnik.

Ultra magazin

Vodolija

Ovaj period je spoj ozbiljnih i bezbrižnih vibracija. Marsov prelazak u Škorpiju pomjera vaš fokus na vaš profesionalni put – sljedećih šest sedmica pitaćete se je li posao na koji ste bili fokusirani u posljednje vrijeme rezonirao s vama na emocionalnom nivou. Ako jeste, ovaj period je vaš poziv da istražite nove dubine kreacije, jer ćete se vjerojatno osjećati duboko inspirisani zbog Plutonovog direktnog kretanja u Jarcu, stimulišući vašu spiritualnost i sektor iscjeljivanja.

Ali ako se osjećate nepovezano, pomračenje Sunca u Vagi probudiće vas u alternativnim svemirima u koje možete ući snagom namjere, vjere i vizualizacije. Ove sedmice raščistite svoj raspored ako možete i dopustite si svjesno disanje i meditaciju u prirodi ili u mirnom zatvorenom prostoru, posebno tokom vikenda. Bićete iznenađeni kako će to pozitivno uticati na sljedećih šest mjeseci vašeg života, a i dalje.

Ribe

Ribe, sada kada se Venera, jedna od planeta koja vas najviše voli, smjestila u vaš suprotni znak Djevice sljedeće četiri sedmice, osjećate se privučeni da ispitate nijanse i detalje u svojim intimnim odnosima. Takođe se suočavate sami sa sobom u ogledalu i postajete samosvjesniji, dopuštajući da priznate svoje nedostatke, a istovremeno slavite svoje blagoslove.

Plutonov direktan hod u Jarcu i Marsov prelazak u Škorpiju može vam pomoći da bolje shvatite šta želite od života tokom ovog posljednjeg dijela godine. A jednom kada pomračenje Sunca u Vagi nastupi vjerojatno ćete se osjećati poput gusjenice koja se pretvara u leptira, jer će vaš sektor dubine, intimnosti i spajanja biti osvijetljen ovom sunčevom aktivacijom, podstičući vas da istražujete i otkrivate dijelove vaše podsvijesti koje obično skrivate.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum