Ako voliš pastu karbonaru, voljećeš i ovu verziju Indomie nudli sa jajima i slaninom. Odlične su kao doručak ili ručak, a po želji možeš dodati i ljuti sos.
Sastojci:
- 2 paketa Indomie nudli
- 3 kriške slanine, isjeckane na komade
- 2 velika jajeta
- 3/4 šolje rendanog cheddar sira
- 2 pera mladog luka, nasjeckana
- Sriracha ili drugi ljuti sos (opciono)
- 1 čajna kašičica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- Svježe mljeveni crni biber
Priprema:
Skuhaj nudle prema uputstvu na pakovanju. Uštedi 1/4 šolje vode za kuhanje da bi se sos kasnije razblažio, ako je potrebno. Ocijedi nudle, prelij ih uljem da se ne lijepe.
Zagrij tavu na srednjoj temperaturi. Prži komade slanine dok ne porumene i ne postanu hrskavi.
U tavu dodaj rezance i premaži mašću od slanine. Isključi ringlu.
Umuti jaja viljuškom. Umiješaj sir.
Sipaj smjesu od jaja i sira u tavu i prelij slaninom i rezancima.
Po želji ukrasi lukom, svježim mljevenim biberom i malo ljutog sosa.
Ključne riječi