Trenutno čitaš
Svjetski poznata Google radionica #IamRemarkable održana u Sarajevu

Svjetski poznata Google radionica #IamRemarkable održana u Sarajevu

“Verbalizovanje vlastitih postignuća, kao alat za osnaživanje žena i drugih nedovoljno zastupljenih grupa u radnom okruženju”

U srijedu, 17.08.2022. godine, u Sarajevu je održana svjetski poznata #IamRemarkable radionica, Google inicijativa, koja osnažuje žene i druge nedovoljno zastupljene grupe, da proslave svoja postignuća na radnom mjestu i šire.

Foto: Sanela Babić

Pet Google facilitatorki iz cijelog svijeta: Lisa De Wachter, Magdalena Maksan, Pauline Nguru, Pavani Vantimitta i Priscila Perez, u okviru Authority Partners Bridge-a, jednog od centralnih mjesta okupljanja u okviru ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, održale su radionicu za zaposlene ove globale softverske kompanije, koja je već 17 godina jedna od najuspješnijih i najprosperitetnijih bosanskohercegovačkih IT kompanija.

Foto: Sanela Babić

Do jula 2022. godine u ovoj radionici učestvovalo je više od 400.000 učesnika i učesnica iz više od 170 gradova širom svijeta. Lisa De Wachter, dugogodišnja facilitatorka ovih radionica i u Google-u zaposlena ,na samom početku istakla je značaj održavanja ove radionica u Bosni i Hercegovini i izrazila ogromno zadovoljstvo, što se ovakav jedan pokret dešava u okviru najvećeg događaja filmske industrije u ovom dijelu Evrope, koji u fokus stavlja upravo različitost i slavljenje uspjeha.

Foto: Sanela Babić

„Svjesnost o vlastitim postignućima, uspjesima i ličnom doprinosu, učenje o postignućima kolega i kolegica u našem radnom okruženju, pomaže nam da zajedno, kao zajednica, oslobodimo snagu različitosti i zajedno rastemo“, rekla je Pavani Vantimitta, takođe jedna od facilitatorki iz Google-a.

Pročitaj
kameni most

Foto: Sanela Babić

Anisa Bašović Čengić, učesnica radionice i zaposlena u Authority Partners, naglašava: „Osvijestiti stvari zbog kojih smo izvrsni zvuči kao jednostavan zadatak, ali kada uzmete papir i olovku i krenete sa pisanjem istih, tek shvatite koliko nismo naviknuti da sami sebe komplimentiramo. Ogroman je značaj u ovakvim radionicama upravo iz razloga što naučite alate, kako da prevaziđete taj zid i otvoreno sebi kažete: Bravo, ti si sjajna“.

Foto: Sanela Babić

U periodu od 28. do 30.09.2022. godine Google organizuje #IamRemarkable sedmicu, u okviru koje će svi dobiti mogućnost da kroz serije panela, diskusija i virutelnih razgovora, osvijeste moć različitosti, inkluzije i savezništva, uz prihvatanje vlastitih postignuća.

Foto: Sanela Babić
Foto: Sanela Babić
Foto: Sanela Babić
Foto: Sanela Babić
Foto: Sanela Babić

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum