Trenutno čitaš
Konstrakta i „Zemlja gruva“ u Banjaluci

Konstrakta i „Zemlja gruva“ u Banjaluci

Ana Ivanović Natural Performance
Ana Ivanović Natural Performance

Pobjednica „Pesme za Evroviziju 2022“ i petoplasirana na ovogodišnjem „Eurosong“-u, Ana Đurić Konstrakta, premijerno će nastupiti u Banjaluci, 1. septembra, sa početkom u 20 časova na Tvrđavi „Kastel“.

Veliki solistički koncert Konstrakta i „Zemlja Gruva“ obećava sjajan završetak ljeta, a svi Banjalučani, ali i turisti koji nam dolaze iz cijelog svijeta, imaće priliku da uživaju u muzici avangardne umjetnice i njenog tima.

„In corpore sano“, „Neam šamana“, „Nobl“, „Mekano“, „Žvake“, „Mama“, „Nisam znala da sam ovo htela“, samo su neke od svevremenskih pjesama koje će publika čuti u okviru ovog muzičko-scenskog spektakla za sve generacije.

„Konstrakta je od početka godine najaktuelnije muzičko ime u Evropi, ali i svijetu. Radujemo se što će Banja Luka uživati u večeri kulture, umjetnosti, sjajne muzike i pravih vrijednosti i pozivamo sve ljubitelje kvalitetnog zvuka, ali i dobre zabave, da ovo veče provedemo zajedno, sa ljudima koje volimo.“ – saopštili su organizatori i najavili nezaboravan koncert.

konstrakta i zemlja gruva

Konstrakta je od prvog pojavljivanja izazvala ogromnu pažnju i interesovanje, kako publike, tako i medija širom svijeta, pa su njenu pjesmu „In corpore sano“, prepjevali u nekoliko stotina verzija. Imala je ogromnu podršku tokom cijelog takmičenja na Eurosongu, pa su tako na generalnoj probi svi u režiji najvećeg evropskog takmičenja pjevali pjesmu koja je osvojila planetu i pljeskali dlanovima, po uzoru na originalnu koreografiju.

Ono što je najljepše od svega, obožavaju je upravo djeca i tinejdžeri, kojima je pjesma „In corpore sano“ postala nezvanična himna, iako neki čak ne znaju ni značenje samog teksta.

Da „umetnica mora biti zdrava“, to smo naučili za sva vremena, a ovim koncertom želimo da vas podsjetimo da i publika mora biti zdrava.

konstrakta i zemlja gruva

Pročitaj

Neki će te večeri možda otkriti sve tajne, a onda se pitati „I šta ćemo sad?“, ali zasigurno, ovaj koncert će biti jedan poseban događaj za Banjaluku i nova dimenzija sreće. – dodali su u saopštenju i naveli da je ovo samo početak stvaranja jedne ljepše, drugačije i potrebnije kulturne klime, kojoj Banja Luka i Republika Srpska pripadaju.

Specijalni gosti ovog koncerta, biće banjalučka grupa „Stringsi“, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, koncert će biti održan na alternativnoj lokaciji.

Ulaznice su dostupne na Trgu Krajine i putem sistema kupikartu.ba, a publika će moći da izabere parter, fan pit ili VIP ulaznice.

Organizator ovog događaja je agencija FRONT MEDIA, koja djeluje od 1990, a do sada je samo u Banjaluci realizovala više od 200 koncerata, kako regionalnih, tako i evropskih i svjetskih muzičkih zvijezda.

© 2023 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum