Trenutno čitaš
Ideje za mali dnevni boravak i maksimalno iskorišten prostor

Ideje za mali dnevni boravak i maksimalno iskorišten prostor

mali dnevni boravak

Tražiš ideje za mali dnevni boravak? Bilo da imaš dnevni boravak otvorenog plana ili malu dnevnu sobu – nijedan prostor nije premalen za briljantnu šemu uređenja. Kao najčešće korištena zajednička prostorija u domu, važno je da dnevna soba zadovolji potrebe, čak i ako radiš s kompaktnim prostorom.

Prvi korak ka maksimiziranju prostora za pohranu u malim stambenim prostorijama je, naravno, uklanjanje nereda. Kada sve raščistiš, želiš pronaći alternativne načine da odložiš sve što ti je potrebno, a da pritom ne moraš ugroziti svoj stambeni prostor. Multifunkcionalni namještaj je ključ za skladištenje u malom prostoru.

Ako se mučiš da izabereš namještaj ili odabereš paletu boja, ove pametne ideje za malu dnevnu sobu mogu ti pomoći.

HOUSE BEAUTIFUL/RACHEL WHITING

U malom prostoru, tanke siluete su uvijek siguran izbor – zdepasti namještaj može zauzeti više prostora i ometati dubinu ili širinu prostorije, čineći da djeluje manja. Stakleni stolići sa vitkim nogama imaju suprotan efekat, kao i niske sofe koje više pokazuju visinu prostorije.

CARPETRIGHT

U malom dnevnom boravku svaki centimetar prostora treba pametno iskoristiti. Sviđa nam se ova ideja pretvaranja polica u jednostavan radni prostor.

DFS

Multifunkcionalni namještaj je idealan u malim prostorima. Kutije u ganituri za sjedenje su veoma funkcionalne za odlaganje.

OAK FURNITURELAND

Manje dnevne sobe najbolje je ukrasiti svijetlim, pastelnim bojama. Od prljavo roze do sive, meka paleta boja će osigurati da soba bude prostrana. Volimo ovu kreativnu kombinaciju ružičaste i lila.

AMTICO

Podovi igraju ključnu ulogu u postavljanju tona u svakom prostoru, ali posebno u manjim prostorijama, tako da je odabir pravog stila važan. Prilikom uređenja male dnevne sobe važno je da se fokusiraš na jednostavnost, jer se prostor može vrlo lako zatrpati. Svijetlo drvo i kamen su savršeni da daju dnevnom boravku otvoren i prozračan osjećaj i privlače prirodnu sunčevu svjetlost izvana.

ALESSANDRO DE BESI | SWYFT

Modularna sofa sa ležaljkom odlična je opcija za dodavanje malo udobnosti u uske dnevne sobe gdje je širina sofe ograničena.

DAVID CLEVELAND

Ogledala su klasičan dizajnerski trik koji će učiniti malu sobu većom. Odlična su za odbijanje svjetla po maloj prostoriji, a ako ogledalo postaviš na zid ne zauzima prostor. Površine sa efektom ogledala na stolićima ili ormarićima imaju sličan efekat.

Pročitaj
ChiaCups

JON DAY PHOTOGRAPHY | FURNITURE VILLAGE

Sjajan način da osiguraš da dnevna soba ne djeluje skučenom je da pustiš svjetlost da uđe unutra. Veliki prozori ili francuska vrata su idealna – ako je to moguće, bez ukrasa na prozorima za maksimalno dopiranje svjetlosti.

JOHN LEWIS & PARTNERS

Zoniranje ionako malog prostora može izgledati kontraintuitivno, ali može učiniti da dnevni boravak izgleda veći. Uvođenje više područja – kutak za čitanje i blagovaonica na primjer – pametan je vizuelni trik koji stvara aluziju prostorija unutar sobe. Otvorene police su najbolji komad u ovom slučaju, jer neće narušiti liniju vida ili prikriti prirodno svjetlo.

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

 

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum