Trenutno čitaš
Ideja za savršeno veče sa najdražom osobom na Dan zaljubljenih

Ideja za savršeno veče sa najdražom osobom na Dan zaljubljenih

U vrijeme kada se sve više udaljavamo jedni od drugih, ljubav treba više njegovati. Ona ipak zaslužuje da joj poklonimo što više dana u godini. Čak i ako ne slaviš Valentinovo – Dan zaljubljenih, taj dan je samo još jedan povod da pokloniš pažnju i ljubav svojoj najdražoj osobi.

Najjednostavniji način za to je izlazak na romantični ručak ili večeru. Zbog toga ti ovog puta predlažemo ručak u autentičnom restoranu u samom srcu Banjaluke. Osim odlične lokacije, čeka te ukusna hrana napravljena s ljubavlju, sa mnogo kulinarskih vještina i iskustva, u kombinaciji sa vrhunskim vinima, koja se mogu degustirati samo ovdje.

Restoran Kaldrma 1929, nudi specijalno kreirani meni za sve zaljubljene, koji odluče da proslave Dan zaljubljenih u nostalgičnom ambijentu iz dvadesetih godina prošlog vijeka. Ovaj meni za zaljubljenje obuhvata jela od tri slijeda. Predjelo su ukusne i hrskave bruskete sa pikantnim humusom i svježim čeri paradajzom. Važno je napomenuti da restoran Kaldrma 1929, koristi svježe namirnice lokalnih i provjerenih proizvođača.

Drugi slijed ovog zanimljivog menija je sporo kuvana ćuretina sa njokama u sosu od gorgonzole. Ova ćuretina se kuha na „sous vide“ način, što je francuski naziv za kuvanje pod vakumom. Meso se začini i vakumira, zatim se kuva 15 sati na niskoj temperaturi u sopstvenom soku, bez dodavanja masnoće ili ulja. Meso je nakon ove tehnike sočno i mekano. Odličan dodatak ovoj ukusnoj ćuretini su domaće njoke, koje prave kuvari restorana Kaldrma 1929, u gorgonzola sosu i sa dodatkom tostiranih oraha, koji pojačavaju ukus jela i daju poseban pečat.

Ideja za savršeno veče

Treći dio ovog menija čini svinjski file u hrskavoj korici, sa začinskim biljem na kremastom krompiru. Kombinacija krušnih mrvica i začinskog bilja, pravi hrskavu pokoricu oko svinjskog filea, a kremasti krompir ublažava aromatičnost svinjetine. Svježini jela doprinosi sos od celera, koji će oduševiti i najveće gurmane.

Ideja za savršeno veče

Pročitaj
recept

Ovo nije kraj bogatog menija, jer svi gosti koji požele da degustiraju ovaj set od tri slijeda jela, dobijaju na poklon specijalan desert od šefa kuhinje. U pitanju je kolač prikladnog oblika i slatkoće. Biskvit od badema i lješnika, namelaka krema sa tonkom – sjemenkom unikatnog ukusa i mirisa, koja se rijetko gdje može probati na našim prostorima, te jezgro od domaćeg želea od malina. Uz ovo slatko srce, konobari će ti rado preporučiti desertno vino iz bogate kolekcije restorana.

Ideja za savršeno veče

Savršena večera ili ručak zaslužuje i savršenu cijenu, pa je tako cijena ovog menija za zaljubljene samo 22KM po osobi. Ne zaboravi da izvršiš rezervaciju svog romantičnog ručka ili večere i iznenadiš voljenu osobu luksuznim izlaskom na Dan zaljubljenih na jedinoj banjalučkoj kaldrmi, u restoranu KALDRMA 1929.

Neka ovaj Dan zaljubljenih bude poseban, ispunjen trenucima za pamćenje!

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum