Trenutno čitaš
Frizure iz 90-ih koje su popularne 2024: Od Rachel Green do Carrie Bradshaw

Frizure iz 90-ih koje su popularne 2024: Od Rachel Green do Carrie Bradshaw

frizure iz 90-tih
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Sa više od 67 miliona objava, hashtag frizure iz 90-ih, podržava kultni pokret frizura koje su nosile ikone iz serijala tog vremena. Sex and the city, Friends… samo su neki od serijala čiji protagonisti i njihova dopuna aksesoarima inspirišu ne samo kreatore i potrošače ovog tipa sadržaja, već i poznate ličnosti i street style.

Dovoljno je otvoriti društvene mreže poput Tiktoka da vidimo kako su tutorijali o ljepoti koje promoviše generacija Z inspirisani nostalgijom vremena kojih se ne sjećaju ili tada nisu ni rođeni. Pogotovo ako govorimo o 90-im godinama, a još više ako je riječ o frizurama.

Povratak marame

Baš kao što je Carrie Bradshaw nosila maramu na glavi oko Velike jabuke, ovaj dodatak ponovo postaje relevantan za ljeto.

sarah-jessica-parker-marama
© Getty Images

Bandana je jedan od najčešćih načina oblikovanja vintage svilene marame. Možeš ju nositi sa spuštenom kosom ili u niskoj punđi. Saznaj kako da stilizuješ maramu za kosu.

marama za glavu
© Getty Images

Personifikacija frizure iz 90-tih: Punđa Rachel Green

Ako je kasnih 90-ih Jennifer Aniston inspirisala stotine žena najpoželjnijim stilovima na planeti, 2024. to čini i sa jednom od najležernijih frizura koje je nosila kao Rachel Green tokom serije Friends: punđa učvršćena šnalom sada je postala opsesija.

rachel-green-punđa, frizure iz 90-tih
Instagram/@friends

Iako su ove šnale za kosu ranije bile sakrivene u privatnosti doma i korištene udobne frizure kod kuće, sada ih viđamo i na ulici kako krunišu punđe poput Kendall Jenner, koja se često odlučuje za njih.

frizure iz 90-tih
© Getty Images

Kaubojski šešir

Kako možemo zaboraviti onu epizodu Sex and the City u kojoj se Carrie Bradshaw neočekivano ponovno sastaje sa mr Bigom na zabavi u Hamptonsu nakon njihovog raskida. Taj šešir u kaubojskom stilu koji je izazvao interesovanje gledalaca vraća se u trendove zahvaljujući ličnostima poput Beyonce, koja ga je uvrstila u garderobu svog poslednjeg izdanja. Viralni dodatak odobren od strane stručnjaka, koji smo čak otkrili i među nekim gostima na evropskim nedjeljama mode.

sarah-jessica-parker-kaubojski šešir
HBO

Pored street style izdanja, kaubojski šešir je element koji sigurno neće nedostajati na ljetnim festivalima.

kaubojski šešir
© Getty Images

Široka traka za glavu

Serije kao što su Twin Peaks (1990) ili The nanny (1993) predložile su alternativni model širokoj, krutoj traci za glavu koju je u to vrijeme popularizovala Carolyn Bessette, poput ove verzije od tkanine koju je nosila Fran Drescher.

Pročitaj

serija dadilja
© Getty Images

Odobreno od strane stilista. Emili Sindlev, najpraćenija nordijska stilistkinja, takođe često ukrašava svoju plavu kosu sa ovom širokom trakom za glavu koju smo viđali i kod Belle Hadid ili Matilde Djerf.

emili sindlev
Instagram/@emilisindlev

Obojene kopče i ukosnice

Bile su dio stila Phoebe Buffay u seriji Friends, koja je, za razliku od Monice ili Rachel, često nosila šarene dodatke u kosi, posebno ukosnice u obliku cvijeta ili kopče u obliku leptira.

phoebe friends
© Getty Images

Sada su dio toaletnog stolića djevojaka koje ih uključuju u frizure s pletenicama ili niskim punđama kako bi im dale originalan štih.

Instagram/@anniegreenwood_

Za još više sadržaja zaprati nas na Instagramu i Facebooku.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum