Trenutno čitaš
Kako da stilizuješ marame za kosu?

Kako da stilizuješ marame za kosu?

marame za kosu
Afrodita - Ljeto
Afrodita - Ljeto

Oživljavanje Y2K ere ponovo je popularizovalo velike šnale i gumice za kosu. Ali postoji još jedan dodatak za kosu iz 2000-ih koji ima trendi trenutak: marame.

Marame za kosu postoje otprilike koliko i samo vrijeme. Bile su popularan dodatak glumicama starog Holivuda poput Audrey Hepburn i Marilyn Monroe. Bile su funkcionalne i moderne, i dizajnirane da sklone kosu s lica. Danas se koriste u sličnu svrhu, da zaštite kosu od vremenskih nepogoda, prikriju manje nego savršenu frizuru i trenutno podignu izgled. Danas se marame stilizuju na razne načine za bilo koju svrhu.

Naravno, ovih dana na društvenim mrežama ne nedostaje inspiracije za stilizovanje marama. Ali u slučaju da ti treba vodič, ne brini. Nastavi čitati i saznaj šest načina da stilizuješ svoju maramu.

Traka za glavu

Marame su zabavni dodaci koji ne zahtijevaju puno stilizovanja, posebno kada se nose kao traka za glavu. Osjećaćeš se kraljevski kada tvoja svakodnevna frizura bude nadograđena razigranim detaljem i bojom.

Pinterest

Bandana

Bandana je jedan od najčešćih načina oblikovanja vintage svilene marame. Možeš ju nositi sa spuštenom kosom ili u niskoj punđi. Preklopi šal do pola dijagonalno da napraviš trokut. Drži uglove i nježno omotaj šal oko glave tako da ti vrh trougla bude usmjeren niz leđa. Na kraju, zaveži maramu na potiljku.

Pinterest, @dualipa

Babushka

Bilo da želiš zaštititi kosu od vjetra ili samo želiš malo starog holivudskog glamura u svom životu, izgled šala inspirisan Babuškom je pravi način. Presavij šal na pola povlačeći jedan ugao preko drugog, a zatim ga jednostavno stavi preko glave i zaveži ispod brade.

Pročitaj
Alma Ras

Pinterest

Marama na zavezanoj kosi

Marama je savršen dodatak, bilo da voliš niski ili visoki rep, a odlično će izgledati i sa niskom punđom. Počnite tako što ćeš saviti šal na pola dijagonale kako bi dobila trokut. Zatim presavij tačku trougla, tako da držiš ravnu ivicu. Sa suprotne strane umotaj šal dok ne dobiješ dugu, ujednačenu traku. Neki šalovi već imaju gumicu i obavljaju sav težak posao umjesto tebe.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum