Trenutno čitaš
Kako Francuskinje uređuju svoj dnevni boravak?

Kako Francuskinje uređuju svoj dnevni boravak?

francuskinje

Izvor neiscrpne inspiracije, koje nam svima ponekad nedostaje,  je Instagram i generalno društvene mreže prepune sjajnih ideja, kako u oblasti mode, spremanja hrane, tako i u oblasti uređenja enterijera. Istražili smo načine kako Francuskinje uređuju svoj dnevni boravak zato skrolaj dalje i inspiriši se. 

Vaze i šareni ukrasi

Ako se pitaš kako unijeti boje u svoj enterijer pogledaj profil Sofie Moser Leitao. Najlakši način da bojama oživiš svoj prostor je putem dekoracije i dodavanjem malih ukrasa, ramova ili stolića za kafu, u kombinaciji pop boja i sunčanih printova.

francuskinje
@sofiamoserleitao

Retro namještaj i dekor

Najčešće kupljen na buvljacima, odabir nameštaja i dekoracije sa vintage izgledom i šarmom retro stila čini se kao najbolji način da dodaš karakter prostoriji. To dokazuje dnevni boravak Diane Kari, prepun malih dragocijenosti iz prošlih vremena.

Unikatne lampe

Ako želiš urediti enterijer do najsitnijih detalja, nijedan element ne treba zanemariti, što pokazuje Jeanne Damas i njen odabir neobične lampe. Posebnu pažnju uvijek treba posvetiti rasvjeti, a posebno lampi koju ćeš smjestiti u najudobniji kutak svog dnevnog boravka.

Ogledala sa zaobljenim ivicama

Kako bi se vizuelno povećala prostorija, ogledala su uvijek najpametnija opcija. Zaboravi tradicionalna pravougaona ogledala, inspirišite se Monicom Ainley de la Villardière i odaberi ogledalo sa zaobljenim ivicama.

Tepisi sa apstraktnim motivima

Kako zagrijati previše jednostavan ili minimalistički enterijer? Postavi tepih sa apstraktnim i šarenim motivima, kao što je uradila Célia Bruneau, i napravi kontrast sa linijama minimalističkog namještaja.

Šarene fotelje

Posljednjih godina minimalizam je dominirao trendovima u dekoraciji, propagirajući fotelje i sofe u neutralnoj paleti boja, kao što su bijela, bež ili siva. Sada se trend promijenio i boje ponovo preuzimaju vodeću ulogu. Margaux de Fouchier se odlučila za dvije fotelje od ružičastog baršuna, a tvoj izbor može biti i fotelja na pruge, ukrašena okruglim jastucima.

Pokrivači i jastuci u slojevima

U svom dnevnom boravku zamišljenom kao utočište, Alexandra Van Houtte igra se sa slojevima pokrivača i jastuka sa različitim motivima, stvarajući na taj način veoma prijatnu atmosferu i ambijent.

Biljke svuda

Dašak prirode, čak i u urbanim sredinama… Kao u dnevnom boravku Amande Sanchez, koji podseća na zeleni botanički vrt i daje prostoriji udoban ambijent.

Naslovna fotografija: sofiamoserleitao

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum