Trenutno čitaš
Foto takmičenje odaje počast nevjerovatnom životu divljine u Keniji

Foto takmičenje odaje počast nevjerovatnom životu divljine u Keniji

Gala Home
Gala Home

Jedan od najvažnijih rezervata divljih životinja u Africi, kenijska Masai Mara je prepuna bezbrojnih prekrasnih životinjskih vrsta. Ovo ga čini omiljenim mjestom za fotografe divljih životinja, koji žele snimiti leoparde, slonove, geparde, lavove i žirafe, koji naseljavaju rezervat. Od 2018. godine, takmičenje za najboljeg fotografa godine Masai Mara, odaje počast ovim fotografima naglašavajući najbolje fotografije snimljene u rezervatu.

thegreatestmaasaimara.com

Ove godine, kenijski fotografski duo Preeti i Prashant Chacko, osvojio je glavnu nagradu za svoju prekrasnu crno-bijelu fotografiju žirafe i njenog mladunčeta. Njihova nagrađivana fotografija Aleluja donijela im je novčanu nagradu od 10.000 dolara i safari od pet noći za dvoje. Osim toga, njihov vodič Jackson takođe je nagrađen za svoju ulogu u pomaganju da snime pobjedničku fotografiju. Za svoje napore, on će dobiti potpuno inkluzivno putovanje u Nacionalni park Kruger u Južnoj Africi.

thegreatestmaasaimara.com

„Emocija interakcije majke i mladunčeta je nešto što volimo da fotografišemo. I tako smo čekali. Ono što se dogodilo prevazišlo je sva naša očekivanja”, priznaje Preeti. Fotografija je ostavila veliki utisak na ocjenjivačku komisiju, koja je imala zadatak da od 50 finalista izabere pobjednika. Njihov primarni kriterijum za ocjenjivanje bio je da pogledaju, kako su fotografi snimili nešto obično na izvanredan način. “Ovo je vrlo čista i moćna fotografija,” kaže profesionalni fotograf divljih životinja i sudija Federico Veronesi.

thegreatestmaasaimara.com

Iako je takmičenje prvenstveno o fotografiji, ono se takođe vraća inicijativama očuvanja života životinja na zemlji i one koji brinu o zemlji. Svaka uplata za takmičenje ide u cijelosti, jednom od konzervatorskih partnera takmičenja aktivnih u Maasai Mara. Ove godine, zahvaljujući više od 1.000 prijava koje je poslalo 300 fotografa, prikupljeno je više od 15.000 dolara. Prihodi su podijeljeni između Anne K. Taylor Fund, The Maa Trust, Mara Elephant Project, Mara Conservancy, Sheldrick Wildlife Trust i Angama Foundation, koja je domaćin takmičenja.

Pročitaj

thegreatestmaasaimara.com
thegreatestmaasaimara.com
thegreatestmaasaimara.com

Izvor: mymodernmet.com

© 2022 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum