Trenutno čitaš
Oživi svoj enterijer jesenjom dekoracijom za topao i udoban dom

Oživi svoj enterijer jesenjom dekoracijom za topao i udoban dom

dekoracija

Jesen je vrijeme kada priroda prelazi iz svijetlih letnjih tonova u toplije i zemljane i prigušenije nijanse, ali vrijeme da u svoj dom kroz kreativnu i inspirativnu dekoraciju unesemo dašak ovog zlatnog godišnjeg doba.

Donosimo ti nekoliko prijedloga kako oživeti svoj enterijer jesenjom dekoracijom koja će unijeti toplinu, udobnost i prirodnu ljepotu u tvoj dom.

Koristi elemente iz prirode

Prirodni elementi mogu biti ključ jesenje dekoracije. Šišarke, suvo lišće, grančice, bundeve, orašasti plodovi… mogu se koristiti za stvaranje autentičnih jesenjih kompozicija. Aranžmani sa ovim elementima mogu se postaviti na stolove, komode ili terase kako bi se stvorio prirodan i rustičan izgled.

Kroz detalje unesi jesenje boje u svoj enterijer

Tople i zemljane nijanse poput narandžaste, bordo, smeđe, zelene i zlatne savršeno odražavaju jesenji duh. Možeš koristiti ove boje za jastuke, prekrivače, stolnjake i svijećnjake i na taj način stvoriti toplu i prijatnu atmosferu u svakoj sobi.

jesenja dekoracija
Foto: Pinterest

Mirisne svijeće 

Pročitaj

Svijeće sa mirisima kao što su cimet, bundeva, vanila ili sandalovina mogu unijeti dodatnu toplinu u svaki enterijer, a osim toga svijeće zanimljivog oblika su same po sebi dekorativne.

dekoracija
Foto: Pinterest

Lampe i drugo osvjetljenje

S obzirom na kraće dane u jesenjem periodu, svjetlo je ključno za stvaranje prijatne atmosfere. Možeš koristiti lampe sa toplim svjetlom koje stvara udobnost i intimu. Takođe, svijeće u staklenim posudama mogu stvoriti prelijepe svjetlosne efekte i dodatnu toplinu.

dekoracija
Foto: Pinterest

Iskoristi ove ideje da unseseš duh jeseni u svoj dom i stvoriš prostor koji će te oduševiti tokom hladnijih mjeseci.

© 2024 Ultra Magazin. Sva prava zadržana. Play Team

Uslovi korištenja

Impressum